Geluidsisolatie plafond

Meestal is geluidsoverlast het gevolg van luchtgeluid of contactgeluid. Hierbij is het verstandig dat u het plafond laat isoleren. Met het isoleren van uw plafond kan een groot deel van het geluid worden gedempt. Het gevolg is dat u geluidsoverlast reduceert. Op deze site kunt u meer informatie vinden over geluidsisolatie voor uw plafond.

Wat is een contactgeluid?

Contactgeluiden kunnen zich direct via wanden, vloeren of platforms verspreiden, waardoor het geluid steeds beter hoorbaar wordt naarmate het geluid uw woning binnendringt. Enkele voorbeelden van geluidsoverlast zijn hakken op een vloer, wasmachines, trapgeluiden, ruziemakende buren of spelende kinderen. Ook wanneer iemand net verhuisd is en zijn/haar meubels moet verplaatsen, is dit goed hoorbaar. Bij geluidsoverlast is er altijd sprake van contactgeluid of luchtgeluid. Alleen één daarvan overheerst duidelijk.

Wat is de oplossing voor het reduceren van contactgeluiden?

U kunt het plafond tegen geluiden isoleren door middel van een verlaagd plafond. Zo’n verlaagd plafond heeft trillingsdempers die akoestisch ontkoppeld is van het huidige plafond. Trillingdempers verminderen de geluidsoverlast tussen twee verdiepingen. Daarnaast is er ook nog absorptiemateriaal. Het absorptiemateriaal dempt vervolgens het luchtgeluid in het plafond.

Een verlaagd plafond heeft meerdere voordelen. Zo’n verlaagd plafond vermindert gemakkelijk geluidsoverlast. Daarnaast kunnen zowel contactgeluiden als luchtgeluiden voorkomen worden. Daarbij maakt men een verlaagd plafond met behulp geluidsisolerende gipsplaten. Voordat men het plafond aanbrengt, controleren zij eerst of de geluidsisolerende gipsplaten voorzien zijn van trillingsdempers. Als dit het geval is, kunnen de geluidsisolerende gipsplaten worden aangebracht. Laat het werk door een professional uitvoeren.

Is het mogelijk dat een zwevende dekvloer geluidsoverlast vermindert?

Ja, dan is zeker het geval. Geluidsoverlast kun je vaak bij de bron aanpakken. Wanneer u een zwevende dekvloer plaatst, voorkomt u dat contactgeluiden zich via de vloer naar het plafond kunnen verplaatsen. Bij een ontbrekende zwevende dekvloer kan het contactgeluid zich verplaatsen via een andere verdieping. Dit kan weer voor geluidsoverlast zorgen bij anderen. Een zwevende dekvloer kan aangebracht worden op een betonnen vloer of een houten vloer. Zo’n vloer kan samengesteld worden uit opgevuld isolatiemateriaal. Daarnaast zijn er cementgebonden isolatieplaten verkrijgbaar. Deze cementgebonden isolatieplaten brengt men aan op de desbetreffende vloer. Deze dubbele platen kunnen contactgeluiden eenvoudig absorberen. Met deze dubbele platen vermindert u geluidsoverlast.

Wat is een luchtgeluid?

Luchtgeluid ontstaat uiteraard in de lucht. Luchtgeluid is afkomstig van een luidruchtige bron. Vervolgens verspreidt het zich via de vloer, muur of plafond. Voorbeelden van luidruchtige bronnen zijn harde muziek, geluid van een televisie of pratende mensen Luchtgeluiden kunnen eenvoudig verminderd worden met behulp van geluidsabsorberend materiaal. Ook kunnen geluidsisolerende matten of geluidsisolerende vlokken hierbij erg van pas komen.

Wat is het nut van cellulosevlokken?

Bij vloeren is het verstandig dat u cellulosevlokken in een holle ruimte laat blazen. Deze holle ruimte vult men op. Hierdoor vermindert de geluidsoverlast in uw woning. Hoe dikker het materiaal, hoe beter de isolatie van uw woning. De thermische eigenschappen van deze soort isolatie reduceert nog beter de geluidsoverlast. Daarnaast bespaart u uiteindelijk ook energie. Kortom, het is de moeite waard om uw huis te voorzien van cellulosevlokken. U wilt ook kunnen genieten van de rust zonder al dat lawaai.

Vergelijkbare artikelen

Spaanse margriet

5 jaar geleden 0

Only registered users can comment.