Tegels

Er zijn veel soorten tegels van wandtegel tot De Tegel. We gaan ze in dit artikel allemaal behandelen. We beginnen bij misschien wel de bekendste. Namelijk de stoeptegel.

De stoeptegel.

De stoeptegel is er in veel verschillende vormen en maten. In Nederland kennen we er eigenlijk maar twee. De oudere die wat grover is. Die is ook bijna zwart van kleur. Maar er is ook een lichtere. Die heeft een grijze kleur en Die is heeft ook een wat gladdere textuur op de bovenkant ook is die een stuk dunner dan zijn voorganger. Er zijn natuurlijk ook uitzonderingen in de stoeptegels. Iedereen kent wel de Hollywood Walk of Fame in Los Angeles daar liggen misschien wel de beroemdste tegels van de wereld. Die zijn rijk gevuld. Met een ster en de naam van de beroemd heden die zoon tegel hebben verdiend.

De muur tegel.

Muur tegels vind je overal. Van misschien wel jouw badkamer tot aan de andere kant van de wereld aan de buitenkant van een gebouw. Maar waarom plaatsen we eigenlijk zoveel muur tegels. We plaatsen ze over het algemeen op plekken die snel vies kunnen woorden. Dat doen we omdat tegel heel makkelijk schoon te maken zijn. En dat wisten ze lang geleden ook al. Als je wel eens in De Gevangenpoort bent geweest dan weet je dat er op de muren van de martelkamers tegels hangen.

De vloertegel.

De vloertegel ligt bijna in elk huis. Hij is dan ook in veel verschillende soorten en maten te vinden. Van een gigantische marmeren tegel tot een kleine van kunststof. Je vind ze allemaal wel ergens. Net als de muur tegel gaat deze ook al een tijdje mee. Misschien nog wel langer dan de moor tegel. Wand deze tegel gebuikte de Romeinen al lang geleden in hun gigantische paleizen en huizen. Toen waren de tegels nog rijk versiert met schilderingen. Tegenwoordig is dat al een stuk minder en zijn ze meer gehouden als dat ze uit een rots gehaald zijn.

De tapijttegel.

Ondanks dat de stegen tegel makkelijk schoon te maken is kiezen sommige mensen er toch voor om een tegel van stof of tapijt te nemen. Die zijn er wel in allerlei. Soorten, maten en kleuren. Je kunt hierdoor wel je vloer mooier maken door een patroon te leggen en of gewoon een vrolijk kleurtje te kiezen. Ook zijn deze tegels makkelijk vervangbaar omdat ze een stuk lichter zijn en makkelijk mee te nemen. En als ze stuk zijn gegaan zorgen ze ook voor minder afval dan de stenen tegels. Er zijn ook nadelen aan tapijttegels. Ze woorden snel vies en dan kan zelfs de stofzuiger het niet opruimen.

De Tegel.

De tegel is een prijs voor journalistiek. Die woord als sinds 2007 uitgereikt. En heeft meerdere categorieën namelijk Achtergrond, Nieuwsverslaggever, talent, Storimans, nieuws, onderzoek, interview en regio. Dit jaar was de prijsuitreiking in de Koninklijke Schouwburg in Den haag. De Tegel is eigenlijk een samenvoeging voor van verschillende kleinere prijzen. Eerst waren dat, de Prijs voor de Dagbladjournalistiek en het Gouden Pennetje. En in 2013 kwam daar ook, De Luis erbij. Dat was een interview prijs dus past goed in het concept van De tegel. 

Vergelijkbare artikelen

Whirlpoolbuiten

4 jaar geleden 0

Soorten tegels

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.