De beste betaalmethodes

Een broek, jurk, een shirt, meubels alles kun je tegenwoordig kopen via het internet. Betalen via het internet is meestal heel gemakkelijk, en er zijn vele betaalmethodes beschikbaar, maar welke zijn nu eigenlijk het beste? Wij vertellen je het in dit artikel.

IDEAL

Dit is een betaalmethode, je rekent in de webwinkel af via je eigenbank dus, Rabobank, ABN Amro noem maar op. Je kiest bij de kassa voor je eigen bank wanneer je op de webwinkel iets koopt. Automatisch beland je dan op het inlog scherm van je eigen bank op een bankieren app op je telefoon of gewoon op je laptop of computer. Al ben je eenmaal ingelogd hoef je alleen nog maar te klikken op “betaling bevestigen” en je bent klaar, IDEAL is dus zo gepiept.

Apple Pay

Als je bankiert bij ING kun je sinds 11 juni 2019 online betalen door middel van Apple Pay. Je kunt de betaling bevestigen met Touch ID of Face ID. In de webwinkel kun je kiezen of je met Apple Pay wilt betalen als je iets hebt gekocht.

Creditcard

Voor buitenlandse winkels en online betalingen worden creditcard enorm veel gebruikt. Chargeback-regeling kennen ze bij creditcard zogenaamd. Hier kun je een beroep op doen bm daar zijn wel een aantal regels voor

  • Een bestelling die niet geleverd is
  • Al is je product beschadigd is bij aankomt van je bestelling
  • Je krijgt een andere bestelling dat je zelf had besteld

De creditcard maatschappij raapt het goed terug bij de verkoper en de kaarthouder krijgt het op deze manier weer terug. De bewijslast leggen ze bij de verkoper zowel de creditcardmaatschappij als PayPal. Zo kan de consument zijn geld terugkrijgen, als een bepaald product niet goed geleverd is of nooit is aangekomen. Al betaal je via PayPal of creditcard is dit vaak verzekerd tegen vermissing, beschadiging, of diefstal.

PayPal

Een erg populaire manier van betalen is ook PayPal. Op veilingsites als Marktplaats en eBay wordt PayPal vaak als een betaalmethode. PayPal biedt aankoopbescherming aan, dit geld bij IDEAL dan weer net niet. Creditcard is dan ook in dat opzicht te vergelijken met PayPal. PayPal zorgt ervoor dat je geld terug zult krijgen wanneer je een product al hebt betaald maar het product niet hebt ontvangen. Als het product sterk afwijkt of flink beschadigd is bij de verzending kun je ook via PayPal je geld terugvragen. Dan moet je zelf een claim indienen.

AfterPay

Je kunt bij sommige winkels ook via AfterPay achteraf bij je bestelling betalen. Als je je bestelling hebt gedaan ontvang je via de mail een betaaloverzicht. Je krijgt een digitaal factuur en kan je via een IDEAL-knop makkelijk betalen.

Meestal krijg je 2 weken om te betalen bij AfterPay. Al wil je een bestelling retouren kun je dit doorgeven via de app van AfterPay. Bij het leverrings proces bemoeit AfterPay eigenlijk helemaal niet. De webshop is hiervoor verantwoordelijkheid.

Vergelijkbare artikelen

Bitcoin kopen

6 jaar geleden 0

Beleggen

6 jaar geleden 0

Consultant

5 jaar geleden 0