Leidsche Rijn

Leidsche Rijn is een van de nieuwere wijken van Utrecht waar veel nieuwbouw plaatsvind. De huizen in deze wijk verschillen vaak van andere buurten. Er wordt hier veel mooie designs toegepast en er zijn veel huizen die er wat on gewoonlijker uitzien dan bijvoorbeeld huizen in andere wijken.

Het aantal inwoners gemeten op 01-01-2019 is 38863. Voor een nieuwbouw wijk is dit enorm veel. Verspreid over een oppervlakte van 1127ha wonen er 28  bewoners per vierkante kilometer.

`Project Leidsche Rijn is een project dat begonnen is tijdens de bouw van de stad. Dit project is begonnen om een nieuwe stad naast de al bestaande stad Utrecht te bouwen. De stad is enorm gegroeid de afgelopen 20 jaar en is met 70.000 inwoners gestegen. Op 01-01-2019 stond het inwoners aantal op iets meer dan 88.000 inwoners en er wordt verwacht dat in 2025 de 100.000 inwoners wordt bereikt.

Er zijn 5 sub-wijken in de stad Leidsche Rijn: Terwijde (de Wetering), Het Zand, Leidsche Rijn Centrum, Parkwijk en Leidsche Rijn Zuid.

Er is een gloednieuwe centrum in Leidsche Rijn Centrum wat niet ver gelegen is van het centrum van Utrecht. Slechts 5 á 10 minuten met de bus en je bent al van de een naar het andere centrum.

Voorziening in de stad wordt ook erg goed aangepakt. Zo is er een nieuw station gekomen naast het centrum. En ook is er een nieuwe treinperron even verderop aangelegd die parallel loopt aan de hoofdweg.

Zo zijn er genoeg voorzieningen in de stad, ook is er tegenover de wel bekende ‘’Wall’’ een st. Antonius ziekenhuis waar aan de overkant een nieuwe oogheelkunde bedrijf komt.  Bij de Wall heb je meerdere verschillende winkelactiviteiten, zo heb je daar de winkels: BCC, Decathlon, Intertoys XL, MediaMarkt, de Apple store Amac en komt er binnenkort een Daka filiaal bij. Ook zijn er eet gelegenheden: Doppio Espresso voor een heerlijk bak koffie of een lekker hapje, McDonalds en de FoodExplore restaurant voor alle wereldgerechten.

In het centrum van Leidsche Rijn zijn er meer dan 130 winkels met meer dan 250+ merken. Dit is een van de bekendste locaties van Utrecht. De bereikbaarheid is vrij makkelijk, zo zijn er 1370+ parkeer plaatsen. Een busstation naast het centrum en zijn er genoeg fietspaden die naar het centrum toe lijden. Je kan de fiets beveiligd en overdekt stallen of je kan het openbaar stallen bij een van de fietsrekken in de winkelstraten. Ook is er een ontzettend mooie Cinemec bioscoop met 7 zalen met de allernieuwste films.

In Leidsche Rijn stad zijn er 25 basisscholen en 3 middelbare scholen waarvan 2 vmbo-havo zijn en een havo-vwo is.

In Leidsche Rijn zijn er 3 locaties waar je kunt zwemmen, Feltiomare een indoor zwembad, Strijkviertel een groot meer in de Meern en Haarrijnse plas, ook een groot meer met een lang stuk strand.

Sportgelegenheden: H.C. Rijnvliet en Feltiomare zijn de twee hockeyclubs van Leidsche Rijn. VV de Meern, PVCV Vleuten en C.O.V Desto zijn de voetbal clubs en zo zijn er meerdere sportclubs in Leidsche Rijn.

Vergelijkbare artikelen

Badoo inloggen

6 jaar geleden 0

Pokeren

6 jaar geleden 0

Alles over Thailand

5 maanden geleden

Only registered users can comment.