Lystrosaurus

Lystrosaurus

De Lystrosaurus is een, natuurlijk uitgestorven ras, dino die wat kleiner van vorm was en een aardig mollig postuur had. Waar de Lystrosaurus wel bekend om staat is dat zij het meeste succes hadden in het verspreiden van zich zelf, over de wereld. Zo bestonden de eerste lystrosaurussen als kleine vissen in het water net als de mens. zo evolueerde zij tot kleine rupsen en later tot de groote hagedissen die zij uiteindelijk zijn geowrden.

Uiterlijk

De lystrosaurus was uiteindelijk ongeveer 1 meter lang. En ongeveer 60 cm hoog. Wetenschappers denken dat dit beest in het water leefde maar ook op het land, net zoals bijvoorbeeld een krokodil. Later blijkt weer dat andere wetenschapper dit idee ontkrachtte en zeiden juist dan deze dieren zich vooral op het land zich bevonden. Je kon het zien aan de boten en aan de botten structuur van de dieren. Het was overduidelijk dat de dieren in, laten we maar even zeggen, ’’droge’’ omstandigheden bevonden. Doordat de lystrosaurus eigenlijk een soort van hybride was konden zij dus eigenlijk op het land en in water leven. De Lystrosaurus kon zich goed aanpassen en goed met verschillende scenario’s om.

Levenswijze

De lystrosaurussen leefden over de gehele vroegere wereld. Dat de lystosaurussusn overal leefde had een reden; namelijk dat zij zich goed en niet te vergeten snel konden aanpassen aan het klimaat. Zo had je lystrosaurussen die leefden in het water, zij waren vaak bewapend met gif, verder had je ze ook in de woestijn leven deze waren ook vaak bewapend met gif, sommige leefden in het moeras of in een bos en andere leefden in de bergen. In elk soort bedenkelijk maar wel realistisch klimaat leefden zij. Het is wel zo dat zij leefden in groepen en dus ook jaagde in groepen. De wetenschappers konden wel concluderen dat deze dieren, door hun gespierde voor poten, erg veel toe waren gekomen aan graven. Dit komt omdat de dieren voornamelijk leefde in holen onder de grond. Archeologen vonden een hoop van dit soort holen in zuid-amerika. Hier leefde de giftige dieren onder andere. Deze dieren waren vooral ook bekend door hun tijd van het groeien. Een normale lystrosaurus kon een jaar of 45 worden. Het blijkt zo te zijn dat ze al nar 4 maanden een omvang hebben van 60 cm. Dat is al aardig flink, een mensen heeft een omvang van 30 cm. Ook zijn de plantaardige dieren voornamelijk en eten zij het liefst planten, als het echt moest aten zij ook weleens dieren die zij vergisten en vervolgens op aten.

Vondsten

Er zijn vele soorten fossielen gevonden van deze soort dinosaurus. Er zijn voornamelijk en veel fossielen gevonden in het zuiden van amerika. Ook vonden zij in geheel africa ook een hoop fossielen die mooi in tact waren. Er schijnt een verhaal te zijn dat archeologen tijdens een vondst van de een schedel een van de dieren voorbij zal lopen. Mensen beweren dat de skeletten van deze dieren zijn betoverd en dus gevreesd zijn in de wereld.

Vergelijkbare artikelen

Manta

6 jaar geleden 0

Trouwen

4 jaar geleden 0

League of Legends

4 jaar geleden 0

Only registered users can comment.