Vignet Zwitserland

Als je op de snelweg wilt rijden in Zwitserland dan heb je een vignet nodig. Anders mag je niet rijden op de snelwegen. Als je dat wel doet krijg je een dikke vette boete en dat wil je niet. De tol word geheven voor de Munt-la-Scheratunnel en de Grote-Sint-Bernardtunne.

Vignet Zwitserland vereist

De verplichting om een vignet te hebben is bij een auto en bij een motor die maximaal 3500 kg weegt. Als je een voertuig hebt die meer weegt dan 3500 kg moet je een speciaal vignet aanvragen. Stel u rijd met de auto en met een caravan er achter heeft u twee vignetten nodig. Bij een motor is een aanhanger toegestaan zonder vignet. De vignet zijn alleen maar geldig in de kalenderjaren. Als je een vignet van het jaar 2017 hebt dan zijn ze geldig van 1 december 2016 t/m 31 januari 2018. Als je een voertuig rijd welke meer dan 3500 kg weegt dan moet je een zogenaamde Schwerverkehrsabgabe betalen. Die gene die dat rijd moet zich melden bij het douane aan de grensovergang. als er een grens is zonder douane dan staat er altijd een bordje met een telefoonnummer er op. Bij het bellen van het nummer kan je je voertuig via de telefoon aanmelden. De koste word bepaald door hoelang je blijf in het land.

Vignet

Als je een vignet hebt gekocht mag je hem niet zomaar ergens plakken. Je moet hem aan de binnenkant van de voorruit plakken aan de linker kant. Voor op de motor maakt het niet zoveel uit als je het maar op een plek plakt waar het goed te zien is bijvoorbeeld op de tank of op het windscherm. Als jou vignet gescheurd is of hij is beschadigd dan word het vignet ongeldig verklaard. Als je een aanhanger hebt dan moet je het vignet achter het raar plakken de zelfde plek als in de auto. Als uw aanhanger geen raam heeft moet het vignet op een plek waar het goed en duidelijke te zien is. Als je vorige jaar ook bent geweest dan moet je niet vergeten om het vignet te verwijderen.

Vignet kopen

een vignet in 2017 kost €38,50. je kan een vignet kopen bij de grens van Zwitserland en bij een tankstation en bij een postkantoor. Als je een vignet wilt kopen bij de grens van Zwitserland accepteer ze geen munt geld en al het wisselgeld krijg je terug in francs met een hele ongunstige koers. Als je dat niet wilt dan kan je ook al in Nederland een vignet kopen dat is veel makkelijker. Je zou ook met de creditcard kunnen betalen.

Boete?

Er zijn twee boetes die heel vaak voorkomen. Er gebeurd vaak dat mensen al een vignet kopen voor dat ze in het land zijn alleen ze vergeten hem op te plakken als ze het land in komen rijden en dan heb je een boete. Het tweede is dat de mensen het netjes hebben gekocht en ook hebben op geplakt alleen ze hebben het op de verkeerde plek geplakt en dan krijg je ook een boete.

Vergelijkbare artikelen

Poetin

6 jaar geleden 0

Tweede Weredoorlog

4 jaar geleden 0

Moscow

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.