Fitness

Wat is fitness?

Fitness heeft als doel het lichaam in conditie te krijgen en te behouden, ook zorgt het voor vetverbranding en afvallen. Het woord fitness kan je splitsen in twee categorieën: cardiotraining en krachttraining. Door aan cardiotraining te doen en cardio oefeningen uit te voeren zorg je voor de verbetering van de conditie van je lichaam, maar ook voor bijvoorbeeld uithoudingsvermogen, spiergroei en snelheid van je lichaam.

Fitnessoefeningen

Cardiotraining is goed voor je lenigheid, snelheid en coördinatie. Bijvoorbeeld de loopband is hier een goed apparaat voor.

De roei- en crosstrainers zijn ook goede apparaten om de conditie van het lichaam op te bouwen.

Door krachttraining te doen en krachtoefeningen uit te voeren kun je werken aan je conditie en zorg je voor het verstevigen van je spieren. Hiervoor kun je gebruik maken van 1.bijvoorbeeld buikspieroefeningen.

Het resultaat van krachttraining is pas zichtbaar na 2 of 3 maanden, omdat je spieren en botten eraan moeten wennen wanneer je voor het eerst begint met krachttraining.

De meeste mensen denken dat krachttraining en krachtoefeningen alleen voor mannen zijn, wat helemaal niet waar is. Krachtoefeningen worden niet alleen gebruikt door mannen om spieren te ontwikkelen. Het is ook voor vrouwen bedoelt, want ook krachtoefeningen zorgen ervoor dat je een aantal kilo’s kwijt kunt raken. Om af te vallen zijn krachtoefeningen zelfs beter dan cardiotrainingen.

Ook is het niet waar dat het lichaam van een vrouw mannelijke spieren zal gaan ontwikkelen door gebruik te maken van krachtoefeningen.

Voordelen van fitness

Er zijn een aantal voordelen van fitness. Een voordeel hiervan is dat je lichaam fit wordt. Ook worden de spieren van het lichaam sterker en dat is een erg groot voordeel. Het is effectief voor afvallen en je hebt later ook minder kans op rugklachten.

Nog een voordeel van fitness is dat het een positief effect heeft op je bloeddruk en cholesterolgehalte.

Gezondheid en voeding

Fitness is goed voor de gezondheid, omdat het een positief effect heeft op je bloeddruk en cholesterolgehalte. Fitness is gericht op vetverbranding, afvallen en spiergroei waardoor je later ook minder kans hebt op rugklachten, maar ook van hartfalen, COPD, depressie, osteoporose, diabetes mellitus en hypertensie.

Door aan fitness te doen is het mogelijk om goede resultaten te bereiken, wanneer je je voedingspatroon gaat aanpassen. Door gezond te eten en tegelijkertijd ook aan fitness te doen is het mogelijk om een aantal kilo’s af te vallen in een bepaalde periode.

Het is ook belangrijk tijdens het afvallen dat je elke dag een bepaald hoeveelheid liter water drinkt dat jouw lichaam nodig heeft.

Door water te drinken werkt de stofwisseling sneller waardoor je ook meer vet zal verbranden. Water is ook een soort afleiding, doordat je water drinkt heb je minder of geen behoeftes aan andere dranken met hoge suikerpercentages bijvoorbeeld.

Water stilt ook de honger waardoor je minder zal eten en meer vet zal gaan verbranden.

Waar je wel op moet letten tijdens het water drinken is dat je niet meer dan 4 liter per dag drinkt, om te voorkomen dat er een watervergiftiging ontstaat in je lichaam.

Vergelijkbare artikelen

Krentenbaard

6 jaar geleden 0

Wat is drugs

6 jaar geleden 0

Klierkoorts

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.