Cocaïne

Cocaïne is een kristalachtig wit poeder. Vaak word cocaïne ook coke genoemd. De drug wordt gemaakt van bladeren van de cocaplant. Belangrijke distributie routes komen uit Venezuela en Colombia. Via het Caribische gebied naar de rest van de wereld. Maar het grootste deel gaat via Mexico naar de Verenigde Staten. Ook wordt ook uit met schepen uit Zuid-Amerika naar Europese havens gesmokkeld. Meestal wordt dit gesmokkeld door West-Afrika of Marokko. Voor dat de drug in je neus belandt word dit versneden door de tussen personen. In cocaïne zit gemiddeld 0 tot 89% pure coke zitten. Omdat het versneden word verschild het per leverancier hoeveel pure coke erin zit en met wat het versneden is. Doordat het versneden wordt, verhoogd dit de winst.

Wat is het effect van cocaïne

Op het moment dat het wordt gesnoven duurt het maar een paar minuten tot het ingewerkt is. De drug verhoogt de afgifte van noradrenaline en dopamine in je hersenen. Hierdoor krijg je extra energie en voel je je zorgeloos en zelfverzekerd. Doordat je zelfverzekerd voelt ga je ook veel meer praten. Je wordt er actief van, maar ook alert. Het effect duurt ongeveer 30 minuten.

Nadelen van cocaïne

Cocaïne kan natuurlijk ook niet prettig ervaren worden. Je kunt er snellere hartkloppingen van krijgen en daardoor ga je sneller ademen. Het vernauwt je bloedvaten, de kans wordt dus groter op hartritmestoornissen, hartinfarct of een beroerte. Als je het gebruikt en je voelt je ervoor niet heel goed, kan dit versterkt worden. Je wordt bijvoorbeeld angstig, ongerust en opgefokt. Snuiven van deze drug is ook slecht voor je neusslijmvliezen, hierdoor kunnen ze geïrriteerd en ontstoken raken. Wat ook vaak voorkomst is dat mensen een bloedneus ervan krijgen. Het kan ook dat de drug in je voorhoofdsholte terecht komt en daardoor veroorzaakt dat hoofdpijn. Ook krijg je van deze drug een dip zoals bij XTC en speed maar het wordt minder erg ervaren. Je voel je vaak wel uitgeput en deprisief.

Alcohol en cocaïne

De combinatie van alcohol en cocaïne word vaak gebruikt. Van alcohol word je dronken. Als je dan weer gaat snuiven ben je weer opgewekt, actief etc. Daardoor merk je niet meer dat je erg dronken bent. Je gaat daardoor dan ook meer drinken.

Verslaving

Aan cocaïne worden veel mensen snel verslaafd. Omdat het een middel is waardoor je extra energie van krijgt en nog vrij normaal kan functioneren. Ook is het geestelijk, je denkt namelijk dat je het nodig hebt om actief te kunnen blijven. Wanneer je vaak gebruikt kan je ook verlangen naar krijgen, of als je uitgeput bent.

Vergelijkbare artikelen

Fitness

6 jaar geleden 0

Ouderen zorg

4 jaar geleden 0

Only registered users can comment.