Galatasaray

Informatie Over Galatasaray zelf

Galatasaray is een voetbalclub uit turkije, Europees Istanbul gedeelte. De kleuren van galatasaray zijn geel-rood. Sinds 2011 is galatasaray van het legendarische ali sami yen naar het turk telekom stadyumu verhuist. Dit stadion ligt in de wijk Seyrantepe. Sinds galatasaray daar naar toe is verhuist is de naam van de locatie veranderd naar ‘Aslantepe’ wat leeuwenheuvel betekend. Galatasaray is sinds 1959 bezig in het betaalde voetbal en is sinds dien 20 keer landskampioen geworden van Turkije. De grootste prestatie van een Turkse club is in het seizoen 1999-2000 en die staat op de naam van galatasaray met het winnen van de Europa cup II wat nu de Europa league heet. Dat deden ze door Arsenal in de finale te verslaan. Galatasaray heeft de meeste fans van Turkije door de prestatie die ze nationaal en internationaal hebben geleverd. De bijnamen van galatasaray zijn natuurlijk, Cimbom en “aslanlar” dat betekend de leeuwen. Galatasaray is in 1905 opgericht en is de grootste club van Turkije met achtervolgers als Besiktas en Fenerbahce. Dat zijn de twee grootste rivalen en komen ook uit Istanbul. Maar Galatasaray is niet alleen een voetbalclub ze hebben ook andere sporten zoals: volleybal, basketbal, roeien, waterpolo, zwemmen, atletiek en een raceteam. De grootste derby van de wereld en Turkije is natuurlijk die met Fenerbahce. Het heeft de naam intercontinentale derby. Dit omdat thuisbasis van Fenerbahce in Azië ligt en de thuis basis van Galatasaray in Europa.

Galatasaray na een moeilijke periode

Er ontstond een crisis binnen Galatasaray waardoor er een vervroegde verkiezing werd gehouden. Dit omdat de resultaten erg tegen vallen. Op 14 mei 2011 worden de verkiezingen gehouden en word hij gewonnen door miljardair Unal Aysal. Hij belooft de fans galatasaray weer binnen drie jaar aan de europese top te brengen. Zijn eerste daad wat hij deed is Fatih Terim aantrekken als hoofdtrainer. Unal Aysal komt tot mening dat het elftal van galatasaray geen genoeg kwaliteit heeft en trekt daarom grote spelers aan zoals: Selcuk Inan, Johan Elmander, Emmanuel eboue, Fernando Muslera (nog steeds onder contract), Fellipe melo en de captain in dat jaar tomas ujfalusi. Na een moeilijk begin krijgt terim zijn elftal op orde. En sluit Galatasaray het seizoen ook af als kampioen. Maar door de regels die er dat seizoen waren moesten er nog play offs wedstrijden gespeeld worden. Met uiteindelijk op de laatste dag een derby tussen galatasaray en fenerbahce waar galatasaray genoeg heeft aan een punt. Die zij ook pakken en kampioen worden in Kadikoy het stadion van fenerbahce. Vandaag de dag is dit nog steeds iets wat de fans gelukkig maakt en erg trots op zijn.

Supportersvereniging

Galatasaray heeft een hele erge fanatieke aanhang over de hele wereld en deze worden als een gezien als “ultraAslan” dat staat voor fanatiek supporter, leeuw. Deze groep werd opgericht in het jaar 2001. Ultra Aslan is sinds 2003 ook bezig met het verkopen van diverse fanproducten.

Erelijst

met 1 Europa cup II en een Europees supercup staat Galatasaray als enige Turkse club in de geschiedenis met een Europese beker. 20 landstitels die ze hebben is het meeste van Turkije 17 keer de Turkse beker en 15 keer de Turkse supercup heeft Galatasaray daar ook de meeste van.

Vergelijkbare artikelen

Korfbal

7 jaar geleden 0

Eredivisie

6 jaar geleden 0

Race spelletjes

4 jaar geleden 0

Only registered users can comment.