Vespa PX

De Vespa PX is een scooter die in 1977 voor het eerst werd geïntroduceerd in de fashion hoofdstad Milaan. De Vespa is uitgekomen omdat het de bedoeling was dat het twee andere nieuwe modellen ging introduceren omwille van hun elektrische ontsteking. Dat waren de Vespa PX 125 en de Vespa PX 150.

Piaggio

Piaggio is het bedrijf dat de Vespa heeft ontworpen en geïntroduceerd. In 1884 is Piaggio opgericht, maar met het ontwerpen van scooters zijn ze niet van start gegaan. Ze begonnen bijvoorbeeld met de inrichting van zeeschepen die over een luxe beschikten. Daarna zijn ze verdergegaan met het ontwerpen van vliegtuigen, motorboten etc… Vanwege het feit dat ze na de tweede wereldoorlog geen vliegtuigen meer mochten bouwen, hebben ze in 1946 hun eerste scooter ontwikkeld en zijn er tot op de dag van vandaag erg in ontwikkeld.
In 1964 was er gekozen voor opsplitsing van het bedrijf. Een van de zoons van de Rinaldo Piaggio die het bedrijf heeft overgenomen toen zijn vader overleed genaamd Armando, zou het gedeelte van de bouw van de vliegtuigen opvangen. Zijn broer Enrique zou de baas zijn over de motorvoertuigen. Helaas is hij een jaar na dat akkoord overleden. Vanaf dat moment werd Piaggio alleen nog maar gespecialiseerd in scooters.

Veiligheid

Veiligheid staat voorop wanneer je op een scooter rijdt. Vespa heeft daarom ook een helmenlijn ontworpen. Niet voor elke Vespa geldt overigens de plicht om met een helm te rijden. Je hebt minimale snelheden voor het ophebben van een helm tijdens het berijden van een scooter. De Vespa LX heeft een bijvoorbeeld een snelheid van 25 km/h en dan ben je niet verplicht om een valhelm te dragen.

Windscherm

De vespa px beschikt over een windscherm. Windscherm is een scherm dat gemaakt wordt van kunststof dat onbreekbaar en doorzichtig is. Het is doorzichtig omdat er doorheen gekeken moet kunnen worden. Een windscherm op een scooter is een handig bescherm middel. Veel scooters gaan namelijk best snel en mogen rijden op de snelweg. Dan is de bescherming van een windscherm optimaal. Het zorgt ervoor dat er minder wind jou richting opkomt en dat bijvoorbeeld regen jouw rijgedrag weinig tot niet kan beïnvloeden.

Vespa PX

De naam Vespa komt uit het Italiaans wat wesp betekent. In totaal zijn er 12 scooters geweest die de initialen PX in de naam hadden/hebben. Het zijn de zogeheten P serie modellen. De scooters beschikken over een tank van 8 liter benzine met 2 liter reserves. Het heeft een tweetaktmotor met een enkele cilinder.

Prijzen Vespa

De retroscooter van de Vespa is een scooter die nu erg gewild is. De prijs van de Vespa varieert van €1500 tot €5300. Vaak is het ook mogelijk om een scooter tweedehands te verkrijgen en dan is de prijs aanzienlijk minder. Het leasen van een scooter is ook een optie, dan betaal je een bedrag per maand waarvoor je in ruil een scooter krijgt. Het kan voorkomen dat je bij een lease ook een verzekering krijgt, alhoewel is dat niet altijd het geval.

Vergelijkbare artikelen

Audi

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.