Direbear

Direbear

Een ander groot dier in de wereld was de direbear. De direbear stond bekend als gevaarlijk groot en heel erg sterk. Deze is ook al uitgestorven. De dieren die veel gevaar leverde vroeger zijn allemaal uitgestorven kijk maar eens naar de dinosaurussen en de sterke wolven. De direwolf was een heel sterk beestje die echt in het noorden leefde. In tegenstelling tot de direbear. De direbear leefde in het zuiden en maakte het de bewoners vroeger aardig lastig. De direbear is niet zo bekend als de andere dieren van vroeger. Deze beer werd dan ook niet zoveel gebruikt in games en series hoewel die in 1 game razend populair was. In Farcry Primal kwam de direbear als een van de eerste keren voor in een game. Hier waren de grapichs erg goed waardoor veel mensen toch weer wat te leren kregen over deze prachtige beer.

Leefgebied van een direbear

De direbear leefde vroeger in verschillende landen. Meestal in het zuiden waar niemand echt last van hem had. In Nederland hadden we geen direbear. Nederland had in deze tijd nog niet veel land we stonden onder water en waren nog niet dicht gepolderd. De direbear leefde vooral in het zuiden rond Afrika en Azië. Waarom de beer hier te vinden was is niet echt duidelijk. Volgens fossielen on onderzoekers vond de direbear het hier erg fijn en kon hij zich makkelijk hier verplaatsen. De direbear maakte het die tijd de bewoners erg lastig. De direbear liet heel veel sporen achter en heel veel schade. Als ze in een groep aanvielen was het massaal paniek voor de bewoners. Maarja in die tijd waren er meer dieren daarvan dus waren de bewoners er wel al aan gewend en natuurlijk goed voorbereid.

Kleur van de direbear

De direbear had verschillende lichte kleuren op zijn vacht waardoor hij in de warme natuur niet echt opviel;. Als je kijkt naar bijvoorbeeld Afrika en het riet daar had de direbear een licht bruine vacht. Dit is geen toeval dit is gewoon de natuur die zijn werk deed. De natuur doet altijd goed zijn werk voor dier en mens. Hierdoor werd de direbear wel later uitgestorven en niet meer teruggevonden. Tegenwoordig zijn er wel normale beren maar die zijn minder gevaarlijk en ook minder groot. Deze dieren hadden grote tanden en waren echt gevaarlijk.

Periodes en tijdvak

In het wild in deze beer een echt goed gevaar. Helaas is deze uitgestorven. Het is echt jammer dat dit dier is uitgestorven. Dit dier was speciaal in de samenleving en stond bekend om het leven in vrijheid er werd vroeger veel op dit dier gejaagd waardoor heel veel mensen actie voerden hier tegen. Ook beren in het wild zijn erg zwaar te hanteren. Vandaar dat er actie gevoerd word. In het wild worden ze gevangen genomen en gebracht naar andere landen rondom Europa voor dierentuinen en opvangcentra. In Nederland hebben we veel beren alleen zijn deze niet echt uit het wild. Ze zijn uit het eigen land geboren en hier gebleven. deze dieren leefden in korte tijden en zijn dus al snel in vroegere periodes uitgestorven.

Dieet

Over het dieet is niet veel bekend over deze wolf, wel weten we dat deze beer voornamelijk bladeren en fruiten heetten omdat deze beer niet zo snel was, was jagen niet altijd even makkelijk. de direbear at dus eigenlijk een beetje groen.

Natuurlijke vijanden

De vijanden van deze beer was de echte mammoet. De mammoet en de direbear was de echte vijand en ook in de natuur. In verschillende plekken zag je ze vechten en had de mammoet vaak het initiatief. Verder had de direbear geen andere natuurlijke vijanden.

Vergelijkbare artikelen

Leidsche Rijn

5 jaar geleden 0

Tegels

7 jaar geleden 0

Only registered users can comment.