Kind opvoeden

Het opvoeden van een kind zit vol verrassingen. Ongeacht hoeveel boeken, opvoedingsforums en artikelen van Dr. Sears je leest, niets kan je helemaal voorbereiden om ouder te worden. Als ik terug zou kunnen gaan voordat mijn dochter werd geboren en mezelf vertelde wat ik niet wist dat ik zou meemaken, zou ik dit willen zeggen.

1. Een baby maken is niet zo eenvoudig als het klinkt

Sommige mensen kunnen net zo gemakkelijk reproduceren als konijntjes, maar voor anderen is dat niet altijd het geval. Voordat ik zwanger raakte, dacht ik naïef dat wanneer ik een kind zou willen hebben, mijn man en ik gewoon een maand lang seks zouden hebben en dat zou het dan zijn. Het menselijk lichaam werkt niet echt op die manier.
Dus als je op een dag denkt een kind te krijgen en de zwangerschap voor een bepaalde periode wilt plannen, overweeg dan jezelf wat extra tijd te geven en probeer niet over het hele ding te piekeren. Een geweldig boek over dit onderwerp is de overname van uw vruchtbaarheid. (Het is ook geweldig, zelfs als je er niet aan denkt om zwanger te worden, maar gewoon meer wilt weten over het vrouwelijk lichaam.)

2. De eerste paar maanden zijn pure foltering

Ik denk wel eens dat het huilen van baby’s zo raspend is, dat hun slaap zo onregelmatig is en dat het geven van borstvoeding zo pijnlijk is om de ouders te verharden. Als je de eerste maanden van Baby Boot Camp kunt overleven zonder je hoofd te verliezen, kun je alles overleven – je bent net een superheld. Omdat, echt, de eerste paar maanden zijn de hel als je geniet van slapen, douchen en goed functioneren.
Anderen zeiden dat het moeilijk was. Maar het is onmogelijk om echt uit te drukken hoe het is om ’s nachts om de paar uur voor enkele maanden wakker te worden. Of probeer een baby te kalmeren die ontroostbaar schreeuwt. Of behandel je lichaam nu met drie maten groter dan het vroeger was (genadig, dit gebeurt zowel bij vaders als bij moeders). Of worstelen met niet het gevoel hebben dat je jezelf bent, niet alleen maanden maar misschien zelfs jaren.Het andere ding om te weten is echter dat het zo slecht als het wordt, je er doorheen zult komen. (Wees niet bang om om hulp te vragen, vooral als je lijdt aan postpartum depressie.) Er zijn ook zalige, verbazingwekkende momenten in die periode, en na genoeg tijd verstrijkt, zou je zelfs weemoedig kunnen denken over deze periode en zelfs gek genoeg om opnieuw door die marteling te gaan.

3. Je zult verliezen en je slaapt treurig

Zelfs na de zuigelingen- en peuterfasen heb je misschien slaapproblemen. Nachtmerries in het midden van de nacht, kinderen die tussen u en uw significante ander slapen, moeite om ze op tijd voor school op te halen, enzovoort.
Ik denk dat het beter wordt (mijn dochter is zeven en klimt nog steeds ’s nachts in ons bed). Ik heb zijn collega-redacteur en vader Walter Glenn om geruststelling gevraagd, maar hij houdt zich vreselijk veel van het onderwerp.Een wijs woord: begin niet aan een slaap of nachtelijke gewoonte (zoals je kind midden in de nacht in bed laten), je wilt niet doorgaan tot je kind op de universiteit zit.

4. Je hebt niet veel babyspullen of kleding nodig

Kinderwagens, autostoelen, boxen, schommels, springkussensstoelen, speelmatten, slaaphangmatten, bijtringen, slabbetjes, spuugdoekjes … baby’s hebben schijnbaar heel veel uitrusting nodig. Laat me u veel geld besparen: u hebt zelfs de helft van die dingen niet nodig.Veel nieuwe ouders vrezen dat hun baby’s zich zullen vervelen of dat ze constante stimulatie nodig hebben om super babybreinen te ontwikkelen, maar de waarheid is dat baby’s vrijwel gewoon slapen, wakker worden en huilen om te worden gevoed, en vervolgens in slaap vallen nadat ze zijn gevoerd. Je hebt geen behoefte aan meerdere, eindeloze manieren om ze te bezetten, zelfs als ze zijn gaan schommelen, omdat alles leuk is voor een jong kind. (Daarom is baby-proofing ook belangrijk.) Ook hebben kinderen de neiging om zelfs nieuw speelgoed sneller weg te gooien dan je nodig hebt om ze te zoeken en te kopen. Ik heb een garage vol met baby-afleiding en opgezette dieren (de vloek van mijn bestaan), gewoon wachtend op het seizoen van de garage sale. Tot op de dag van vandaag denk ik: waarom heb ik niet gewoon blokken gekocht of speelgoed gemaakt van wc-papierrollen?
Op dezelfde manier zou ik willen dat ik niet zoveel babykleren had gekocht, tenminste niet nieuwe. Ten eerste geven familie en vrienden graag aanbiddelijke outfits cadeau (wie kan het weerstaan ​​om kleine schoenen te kopen, ook als de baby niet kan opstaan?). Voor een ander, kinderen groeien als onkruid, dus sommige outfits worden zelden zelfs gedragen voordat ze niet passen. Als ik het nog een keer zou kunnen doen, had ik waarschijnlijk alleen te koop of kleren gekocht, genoeg om twee weken te wassen. Natuurlijk, als je kind vaak erg vuil wordt, moet je misschien meer kopen, maar wacht tot je het weet voordat je de afdeling kinderkleding raakt.

5. Kinderen verdienen veel verrassingskosten

Er is één ding dat je in de eerste paar jaar veel nodig zult hebben: luiers. Heel veel luiers. Dat weet je al, maar je zult waarschijnlijk nog steeds onderschatten hoeveel luiers je uiteindelijk gaat kopen (of wassen, als je de kledingroute volgt). Dit maakt het abonneren op een krant voor de coupons van de luier alleen al de moeite waard. Ik zou ook willen dat ik al heel lang geleden bij Amazon Moms was gekomen.
Andere uitgaven lijken uit het niets te komen in de loop van het leven van uw kind. Muzieklessen, bijvoorbeeld voor een paar honderd dollar per maand, lessen voor klasreizen, babysitkosten en zelfs medicijnen en medische kosten kunnen u verrassen. Misschien is de grootste shocker echter de hoger-dan-college kosten van kinderopvang. (Het is net alsof je een tweede baan moet nemen om te betalen voor de dagopvang waarmee je je eerste baan kunt laten werken.) Dus minder uitgeven aan je babyspullen en onthoud deze onverwachte (of onverwacht hoge) kosten die echt oplopen.

6. Je kunt thuis werken met een kind (maar alleen tot een punt)

Er zijn twee perioden van het leven van je kinderen wanneer het werken met hen van thuis uit een fluitje van een cent is: voordat ze lopen (bijvoorbeeld wanneer ze zichzelf kunnen vermaken door hun tenen te ontdekken) en nadat ze oud genoeg zijn om te begrijpen dat wanneer je werken vanuit huis, je bent echt niet beschikbaar. Als je kind goed is in zichzelf vermaken, is werken vanuit huis gemakkelijk, maar het kan je nog steeds schuldgevoel geven als je aandacht verdeeld is. Het is moeilijk voor ouders om meerdere keren per dag te zeggen: “Nee, ik ben nu bezig”.Dus zelfs als je het geluk hebt om thuis te komen werken, moet je ervoor zorgen dat je hulp krijgt als je kind oud genoeg is om je volledige en onverdeelde aandacht te vragen.

7. Maak je geen zorgen als je kind ontwikkelingsmijlpalen niet bereikt

Mijn dochter begon pas te lopen toen ze dertien maanden oud was – ongeveer de tijd dat alle babyboeken zeiden dat ik een dokter moest raadplegen als ze toen niet liep. Dus ik heb er natuurlijk over gestrest. Ze zat ook langer in pull-up luiers dan andere kinderen in haar kinderdagverblijf (een vreemdeling merkte me zelfs in een openbare badkamer dat ze te oud was voor luiers. Ja, onbeleefd ouderschap advies van willekeurige vreemden is ook iets dat je zult doen moet wennen). Dus ik heb er natuurlijk over gestrest.
Als ik echter terugkijk, accepteer ik elk kind op zijn of haar eigen tijdschema. Al die tijd leerde mijn dochter niet hoe ze moest lopen, ze gebruikte haar energie om te leren praten.Dus probeer niet te haasten om je kind te laten praten, lopen, rennen of lezen. Ze groeien toch al te snel op. (Trouwens, ik probeerde dat “leer je kind om op een dag zindelijk te worden”, een mythische methode, en het liep helemaal averechts. Ik had net moeten doen wat Walter met zijn twee kinderen gedaan heeft en gewacht tot ze klaar was.)

8. Je kunt nooit teveel foto’s of video’s maken

In de eerste paar jaar zul je waarschijnlijk constant foto’s en video’s maken. Helaas valt dat weg als jij en ze ouder worden. Je zult echter nooit spijt hebben dat je te veel foto’s hebt van je snelgroeiende kind, dus het is iets om op te letten.
Het helpt ook als je een gewoonte ontwikkelt om je foto’s en video’s snel te organiseren nadat je ze hebt gemaakt. Anders krijg je een puinhoop van afbeeldingen en video’s die even ontmoedigend zijn als de duizenden e-mails die je in je inbox hebt.Maar het belangrijkste is: maak back-ups, back-ups en back-ups van uw foto’s en video’s, zowel lokaal als extern. We houden van Crashplan voor een geautomatiseerd, kogelvrij back-upsysteem. Die bestanden zijn waarschijnlijk de meest kostbare om te bewaren (en de enige die je nooit, ooit opnieuw kunt maken).

9. Uitgaan – waar dan ook – zal nooit hetzelfde zijn

Als je eenmaal ouder bent, verschuift de tijd. Wat eerst een vijf minuten durende run naar de winkel was, duurt nu drie kwartier om rekening te houden met bundelen, waggelen, snack-inpakken, autostoeltje-friemelen en andere extra stappen.Uit eten is ook een hele nieuwe ervaring. Er zijn Cheerios op de vloer om je schuldig over te voelen, kleurpotloden om niet van tafel te rollen en boos uitziende collega-diners (tenminste in je geest) om mee om te gaan. En als het je lukt om alleen te gaan voor een date-avond met je partner, dan zul je waarschijnlijk de hele tijd praten of je zorgen maken om je kind.

10. Je zal nooit hetzelfde zijn

Ouderschap verandert je. Ik verwachtte dit, maar ik had niet verwacht hoe radicaal het zou zijn. Het is niet alsof je vannacht je moeder of vader verandert, maar je waarden, perspectief en gewoonten worden opnieuw afgestemd op één wezen: je kind (of je kinderen, als je er meer dan één hebt).Het betekent ook:
Je gewoonten kunnen ten goede veranderen. Je zult meer nadenken over de voedingswaarde van je eten, veilig rijden, verstandiger geld uitgeven, langer leven en goede ethiek illustreren.Kak zal niet langer taboe zijn (als het ooit was). Oh, de kakverhalen die je kunt vertellen als je een ouder bent.Je relatie met je partner zal veranderen. Je kunt het pas echt weten als het gebeurt, of het nu voor beter of slechter is, maar het ouderschap verandert ook de andere persoon en hoe je naar hem / haar kijkt.Mogelijk moet u afscheid nemen van eerdere entertainmentkeuzes. (Speel videogames en kijk tv? Natuurlijk, maar nu zijn het Talking Tom en My Little Pony / Voltron.)Je zult nooit meer vrije tijd als vanzelfsprekend beschouwen.Misschien heb je meer plezier en word je creatiever. (Het uitvinden van hondenkostuums, tekenen op de stoep en nieuwe manieren uitproberen om erwten aantrekkelijk te maken stonden niet eerder op mijn to-do-lijst.)
Je zult waarschijnlijk een liefde en een band ervaren die je je nooit had kunnen voorstellen.Tot slot, nog een laatste ding om te weten: geen van de negatieve dingen op deze lijst – zo vreselijk en rommelig als ze klinken – zal je op de lange duur echt storen. Je zult veel nieuwe dingen over jezelf ontdekken als een ouder – dingen die je sterker maken, en in zekere zin ook kwetsbaarder. Auteur Elizabeth Stone maakte deze vreselijk waarachtige opmerking: “Het nemen van de beslissing om een ​​kind te krijgen is van groot belang. Het is om voor altijd te beslissen om je hart buiten je lichaam te laten rondlopen. “Ik denk dat de meeste ouders het erover eens zijn dat het zo de moeite waard is. Zie dit gewoon als een mentale voorbereiding.

Vergelijkbare artikelen

Thaise groente

7 jaar geleden 0

Deuren

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.