Dinosaurus museum

1. Museum Naturkunde (Berlijn)

Het natuurhistorisch museum van Berlijn verbergt een serieuze verzameling botten die in de 20e eeuw grotendeels uit Tanzania is opgegraven, met allerlei soorten. Het meest indrukwekkend is de 41-voet, 5-inch van de dinosaurus soort Brachiosaurus, de hoogste dinosaurus ter wereld te zien. Het is een Guinness World Record-houder en domineert met de eerste foto. Het museum heeft ook het belangrijkste fossiel van de Archaeopteryx ter wereld, waarmee de vogelachtige link tussen dinosaurussen en vogels wordt aangetoond.

2. Field Museum (Chicago)

De Evolving Planet-tentoonstelling van het museum, gewijd aan de laatste 4 miljard jaar van evolutie, bevat dinosaurussen van zo ver weg als Madagascar en Antarctica. De hoofdattractie staat bij de ingang. Maak kennis met de grootste Tyrannosaurus ter wereld, die bezoekers begroet in het natuurhistorisch museum van Chicago. Ze is een geweldig exemplaar – de originele schedel, die 600 pond weegt en 58 tanden heeft, is te zien op het balkonniveau van het museum, samen met informatie over de meest beruchte dinosaurussen.

3. Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (Brussel)

Met de grootste dinosaurushal ter wereld heeft dit museum een indrukwekkende verzameling van gefossiliseerde skeletten. De standouts zijn 30 Iguanodons, de tweede dinosaurus die in de negentiende eeuw werd geïdentificeerd. Zij zijn degenen met de merkwaardige piek die vroege paleontologen beschouwden als een hoorn op hun neus. De afbeeldingen in de galerij beschrijven ook het fossilisatie proces en dinosaurusgraven, naast andere onderwerpen.

4. National Dinosaur Museum (Canberra, Australië)

Dit is de plek om de historie in Australië te verkennen. De plaats heeft de grootste verzameling dinosaurusfossielen van het land. Naast fossielen, botten en indrukwekkende voetafdrukken van allerlei soorten dieren en dieren, heeft het museum een tuin met imposante dinosaurussculpturen en animatronics aan de binnenkant die een beetje Spielberg-magie toevoegen aan displays. Fossiele opgravingen, leerevenementen voor kinderen en rondleidingen in het weekend helpen 200.000 mensen per jaar te trekken, waardoor het een van de grootste toeristische attracties in het gebied is.

5. Royal Tyrrell Museum of Paleontology (Alberta, Canada)

Meer dan 130.000 fossielen noemen dit paleontologisch onderzoekscentrum thuis, inclusief het originele “Black Beauty” Tyrannosaurus skelet met zijn unieke donkere glans. Een namaak van een pakje Albertosaurus, geïnspireerd op een bottenbodem van 22 exemplaren in Alberta, is een eerbetoon aan Joseph Tyrrell, die de vleeseter in 1884 ontdekte. Het museum toont ook sabeltandtijgers die een mammoet aanvallen, evenals een levende tuin die het leven recreëert tijdens het Krijt in Alberta. Bezoekers kunnen paleontologen aan het werk zien in het voorbereidingslab om te zien hoe ze gefossiliseerde botten voorbereiden, zoals die van een Ankylosaur in een Canadese mijn.

6. Wyoming Dinosaur Center (Wyoming)

De opvallende attractie van dit museum is een 106 meter hoge Supersaurus. Het museum heeft de meest complete archaeopteryx ter wereld (na die in Berlijn) verworven en beschikt over skeletten van Triceratops, Stegosaurus en Velociraptor, onder andere in allerlei dynamische houdingen. De echte loting is om met echte paleontologen te praten, zoals degenen die het karakter van Alan Grant in “Jurassic Park” inspireerden. Alle leeftijden worden uitgenodigd om “een dag te graven” door deel te nemen aan excursies naar een van de rijkste botten ter wereld, verderop in de straat.

Vergelijkbare artikelen

Bengaalse tijger

5 jaar geleden 0

Titanosaurussen

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.