Computer bouwen

Een eigen pc bouwen is best leuk het is waarschijnlijk wel een beetje eng als het je eerste keer is.
Het heeft ook heel veel voordelen, Het komt veel goedkoper uit voor betere hardware in je pc dan als je een pre-built pc koopt. Gaat ook veel langer mee en je wordt er zelf trots op.
We gaan nu in de eerste stap, Eerste stap is natuurlijk heel belangrijk sinds je wilt weten wat je gaat bouwen dus moet je even bij brainstormen.

Types

Het ligt natuurlijk ook aan of je een low performance of een high end wilt, en natuurlijk waar je budget ligt.

  • Low Performance: Als je een simpel pc wilt om alleen je e-mails te checken of internet wilt browsen, dan is een low performance pc wel de beste sinds het niet al te duur is, en het heel weinig energie kosten heeft meeste zelf gebouwde low performance pc’s kosten rond de 200 tot 400 euro.
  • Midden in de ladder: Dit is waarschijnlijk voor de meeste mensen het beste optie. Meestal zit je goed met je budget als je een middle performance pc gaat bouwen je hebt ook niet een al te grote case voor nodig, Een Middelgrote case is meestal goed. Je kan hierop ook wel casual games op spelen ze kosten vaak rond 300-700 euro en het doet vaak alle klusjes ook voor je.
  • High End Rig: Dit zijn de big boys. Ze nemen wel heel veel energie in beslag vaak wel tot 750 tot 1000 watt aan energie. Je kan hiermee video’s editen bijna alle games spelen op max settings. Je gaat wel hiervoor beetje geld gooien maar het is het waard. Het is vaak boven de 700 euro

Onderdelen

We gaan het over de basic onderdelen hebben stap voor stap.

De CPU, dit is letterlijk het brein van je computer. Betere CPU’s kunnen meer tasks runnen bv muziek luisteren paar apps geopend hebben en nog een game spelen. Niet iedereen gaat alle cores van een cpu gebruiken dus als je niet gaat gamen editen en al die tasks moet je gewoon voor een middle of low performance cpu gaan want de processor is een van de duurste delen.

Moederbord, de moederboord verbindt alles met elkaar de cpu, coolers, gpu, je voeding.
Het heeft ook USB ports zodat je keyboard, muis en ander componenten kan toevoegen.
Het ligt eraan wat voor case je neemt en welke processor want een intel processor kan niet samen met een amd moederboord.

Behuizing, De behuizing beschermd alle onderdelen en houdt alle onderdelen goed vast binnen in.
Ram, Dit is ervoor om je computer snel programma’s te runnen dit wordt gebruikt om programma’’s sneller te runnen of of meer programma’s te openen tegelijkertijd.

GPU, oftewel je videokaart. Dit wordt gebruikt om dingen op je monitor te zien, en als je wilt gamen of games te kunnen runnen er is natuurlijk veel opties voor een videokaart maar beste op dit moment zijn de gtx 10 series van nvidia.

Harddisk, dit is belangrijk om je programma’s in op te slaan, hier zit eigenlijk al je data in. Als je wilt dat je computer sneller programma’s opstart moet je voor een SSD gaan oftewel solid state drive.

Optical drive, dit is je DVD drive, dit wordt gebruikt om je cd’s te runnen en of video’s te kijken op je pc, er zijn ook blu-ray optical drives om je blu-ray films te bekijken.
Voeding, Je voeding geeft elektriciteit aan je onderdelen zodat je onderdelen stroom krijgen en aan kunnen.

Vergelijkbare artikelen

Lichtbak

7 jaar geleden 0

IPod

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.