De leukste aanraders voor het festivalseizoen

Het is alweer begin van de maand mei, dat betekent dat het festivalseizoen alweer is gestart. Vaak zijn er veel festivals het hele jaar door zoals Thuishaven en Awakenings, bij deze festivals is het altijd in een hal wat natuurlijk overdekt is. Dit is dan ook niet een echt festival wat mensen dan zullen zeggen, want die vinden dat een festival buiten moet zijn. Een echte aanrader om het festivalseizoen goed te openen is Paaspop (Schijndel) dit festival vindt altijd plaats in het weekend van pasen vandaar ook de naam. Heel belangrijk is dat er veel leuke artiesten komen die iedereen wel kent en daardoor voor ieder wat wils. Er zijn 18 stages en op elke stage komen verschillende artiesten. Er komen maar liefst 81.000 bezoekers per jaar en is hierdoor een van de grootste festivals van Nederland, zeker een aanrader dus!

Koningsdag

Met koningsdag begint voor veel jongeren officieel het festivalseizoen. Dit komt doordat het eigenlijk pas vanaf deze datum lekker weer wordt. Vaak is dit nog niet het geval want afgelopen koningsdag: Zaterdag 27 april 2019, was de maximum temperatuur 15 graden. Het was de hele dag bewolkt en in sommige plaatsen regende het behoorlijk. Deze koningsdag was dan ook de twee na koudste ooit gemeten. Hierbij een paar aanraders om heen te gaan op koningsdag: Kingsland (Amsterdam, Rotterdam, Den Bosch, Groningen en Drenthe), Oranjebloesem (Olympisch Stadion Amsterdam),  538 Koningsdag (Breda), Slam FM Koningsdag (Alkmaar).

Bevrijdingsdag

Alweer een week later waren er weer een hoop leuke festivals want het was bevrijdingsdag en op deze dag zijn er door heel het land allerlei activiteiten te doen en daarbij horen natuurlijk ook festivals om de vrijheid te vieren. Het nationaal comité 4 en 5 mei organiseert elk jaar gratis bevrijdingsfestivals, dit jaar in 14 steden verdeeld over 12 provincies. Hierbij traden in totaal 300 artiesten op. Nog een paar aanraders om te bezoeken op bevrijdingsdag zijn: Het Amsterdams Verbond (Amsterdam), Bevrijdingspop (Haarlem), Dance4liberation (Zwolle), Vrijstad Festival (Utrecht). Let vooral op het laatste festival: Vrijstad Festival, dit festival is sinds dit jaar nieuw en gelijk helemaal uitverkocht) Deze festivals zijn helaas al geweest maar niet getreurd, alle festivals hebben alweer bevestigd dat ze volgend jaar weer een editie zullen houden.

Zomerse festivals

Voor de echte liefhebbers zijn de echte zomerse festivals pas eind mei tot het einde van de zomer. Een paar favorieten: Lakedance (Aqua Best, vlakbij Eindhoven) op dit festival kan je vanaf 13:00 uur tot in de late uurtjes genieten van optredens van Lucas & Steve, Ummet Ozcan, Tony Junior en nog veel meer! Nog geen plannen op hemelvaartsdag? Ook dit jaar komt in Heerenveen: Heaven Open Air, Hier kan je vanaf het begin van de middag tot laat in de avond optredens zien van onder andere: Ronnie Flex, Bizzey, Johnny 500 en nog veel meer! Een favoriet onder veel jongeren is Amsterdam Open Air, De naam spreekt voor zich waar het elk jaar plaatsvindt! Amsterdam Open Air bestaat uit een heel weekend (Zaterdag 1 juni t/m Zondag 2 juni 2019) Ook dit jaar was het weer uitverkocht binnen enkele uren. Ook hier kan je heel veel artiesten zien optreden die je vast wel kent. De eerste paar namen zijn al bekend: Kris Kross Amsterdam, Broederliefde, Yung Felix, Idaly en Josylvio. Binnenkort worden er nog meer namen bekend gemaakt.

Vergelijkbare artikelen

Star wars films

6 jaar geleden 0

Hip Hop

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.