MET gala 2019

De Oscars van de modewereld 

Het Met gala is een van de meest besproken fashion gala. Elk jaar is mei speelt het evenement zich af, dit jaar 4 mei 2019. Het Metropolitan museum of Art in samenwerking met de Amerikaanse Vogue organiseren het Met gala in New York. Alle bekende sterren van Amerika zijn aanwezig op dit gala, er ontstaat ook een onderlinge strijd. Veel modemerken willen de mooiste ontwerpen showen, de spanning loopt hoog op: wie heeft de mooiste jurk? Of wie gaat de mist in? Maar eigenlijk is het Met gala een benefietavond er wordt geld op gehaald voor de modetentoonstellingen van het Metropolitan Museum of Art, zo dat het museum de komende jaar vooruit kan om modetentoonstellingen te showen. Het met gala werd voor het eerst gehouden in 1948 en heette toen: Costume Institute Gala.  

Bekende gezichten en merken 

Modehuizen laten van hun beste kant zien, alles wordt uit de kast gehaald. Elk jaar is er een thema waar de meeste modemerken zich wel aanhouden, maar er zijn geen regels. Dit jaar was het thema: camps notes of fashion, wat het thema precies inhoudt is voor ieder persoon anders, zo krijg je verschillende ontwerpen omdat elke designer een ander referentiekader over het thema heeft. De bekende gezichten van Amerika dragen de ontwerpen op de rode loper. Overal staat paparazzi en journalisten zodat iedereen foto’s en artikels kan lezen over het Met gala, want het is niet voor iedereen toegankelijk.  

Duur  

Het Met gala is niet voor iedereen toegankelijk, een los kaartje kost rond de 30.000 euro. Wil je toch liever aan een tafel zitten met een heerlijk diner dan betaal je richting de 300.000 euro. Je moet een flink vermogen hebben wil je aanwezig zijn, ze willen ook alleen maar rijke mensen trekken. Voor modemerken is het eigenlijk reclame maken, er zijn alleen maar rijke mensen aanwezig die misschien wel hun ontwerpen of sieraden wilt kopen. Er wordt zo’n 14 miljoen per jaar opgehaald. Niet iedereen hoeft een kaartje te betalen, modemerken en sponsoren mogen te gast komen of nodige iemand uit die hun merk gaat vertegenwoordigen. Kylie Jenner droeg op het Met gala in 2017 een jurk van het modemerk Versace en dit jaar weer een jurk van Versace. Aan de jurken die worden gedagen zit ook zeker een prijskaartje, om even terug te komen op Kylie Jenner haar sieraden kosten 1 miljoen euro.  

Over de top 

De jurken die worden ontworpen zij geen normale jurken. De ontwerpers gaan dan ook helemaal los, je ziet van alles voor bijkomen. Jurken in vele kleuren met bijpassende kapsels, jurken met veren en zelf een jurk in de vorm van een kandelaar. Ook de mannen gaan er helemaal voor, knalroze pakken maar ook pakken in dieren prints. Je kan het zo gek niet bedenken, toch pakken de ontwerpers meer uit dan de afgelopen jaren. Je ziet verschil ten opzichte van de jurken uit 2015 en de jurken uit 2018/2019. De behoefte om elk jaar meer uit te pakken is er zeker.  

Vergelijkbare artikelen

Bodywarmer

6 jaar geleden 0

Korte herenkapsels

6 jaar geleden 0

Spaanse jurk

4 jaar geleden 0

Only registered users can comment.