De 5 catering trends van 2018

In het jaar 2018 waren er verschillende dingen erg populair in de cateringbranche. Een goede catering hoort altijd nog bij een evenement. Mensen krijgen een goed gevoel als er catering aanwezig is. Het geeft het evenement net iets meer kleur. Maar wat waren de ontwikkelen en trends van 2018? In deze blog worden 5 caterings trends uitgelicht.

Live-Cooking

Live-Cooking was in 2017 al erg populair. Daar is dit jaar helemaal niks aan veranderd. Het eten op een evenement is erg belangrijk en dit kan je op vele manieren presenteren. De gasten vinden het erg fijn om te zien hoe het eten klaargemaakt wordt. Verser kan je het niet krijgen. Daarnaast ruik je de geur van gebakken vlees. Dat is toch heerlijk!

DIY Catering

DIY Catering staat bekend als Do It Yourself Catering. In het Nederlands heet dit doe-het-zelf catering. Hier hoef je niet voor je eigen eten te zorgen, maar je kan je eigen eten samenstellen. Het wordt steeds meer zichtbaar op bedrijfsfeesten en evenementen. Het zorgt voor de perfecte verbinding tussen de bezoekers en de gerechten.

Catering op maat

De laatste jaren zijn cateraars steeds meer bezig met catering op maat leveren. Verspilling kan echt niet meer. Daar zit niemand op te wachten. Bedrijven willen duurzamer omgaan met het milieu. Bedrijven nemen vaak bedrijfscatering af. Het is dan belangrijk om de bedrijfscatering goed van te voren samen te stellen. Er wordt rekening gehouden met hoeveel gasten er komen en hoeveel ze willen eten. Verspilling van eten is niet meer van deze tijd. vaker communiceren cateraars OP = OP. Het is toch harstikke zonde om veel eten weg te gooien?

Foodtruck

Ook dit was in 2017 al erg populair. Op steeds meer festivals heb je foodtrucks staan. Dit zorgt net voor die extra beleving op een evenement of festival. Het heeft een beetje te maken met live-cooking. Ook dit wordt live voor je klaar gemaakt. Alleen heb je hier voor de extra beleving nog een truck erbij staan. Op een festival of evenement staan allemaal trucks naast elkaar die eten verkopen. Alle foodtrucks zijn gespecialiseerd in een gerecht. Je hebt eigenlijk gewoon letterlijk de keuken voor je staan.

Local Globalisation

Local Globalisation is het gebruik maken van lokale producten en producten die seizoensgebonden zijn. Er is steeds meer behoefte aan lokale producten. Dit voelt toch erg vertrouwd voor de gasten. Daardoor zullen meerdere culturen met elkaar vermengen.

Cateringservice Jasmine Palace

Vergelijkbare artikelen

Pannenkoekenbeslag

7 jaar geleden 0

Wafels

6 jaar geleden 0

De Thaise keuken

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.