Beginnen met feedervissen op witvis

Het materiaal

Voor het feedervissen heb je een aantal spullen nodig namelijk een feederhengel, molen, vislijn, voerkorven en onderlijnen. Het ligt eraan waar je gaat vissen. Vis je op een rustig water met geen boten of stroming kan je het beste een light feederhengel gebruiken. Voor het vissen op licht stromend water met boten bijvoorbeeld een kanaal kan je het beste een medium feederhengel gebruiken. Wil je echt op de rivier gaan feederen bijvoorbeeld de maas of de lek gebruik dan een heavy feederhengel. De molen is voor elke visserij hetzelfde namelijk een goede feedermolen met een soepele draai. Daarop bevestig je als je met nylon wilt vissen rond de 0.22 tot 0.25 honderdste dikte. Wil je met gevlochten vislijn vissen gebruik dan een 0.10 honderdste lijndikte.

Voerkorven heb je in allerlei verschillende soorten en gewichten. Zo gebruik je voor elke visserij weer een andere voerkorf. Wil je in stilstaand water vissen gebruik dan een klein voerkorfje van rond de 10 gram. Dit is voldoende omdat het water niet stroomt en de vis voelt zo minder weerstand. Vis je in licht stromend water neem dan een voerkorf die wat zwaarder is bijvoorbeeld 30 tot 40 gram zodat die mooi op zijn plek ligt. Ga je in de rivier vissen dan heb je een speedkorf nodig, dit is een korf met het lood aan de onderkant zodat die een beetje in de bodem gaat. Deze korven moeten best zwaar zijn gebruik daarom altijd een speedkorf van 40 gram of hoger.

Onderlijnen zijn makkelijk uit te kiezen. Gebruik voor stilstaand water tot licht stromend een onderlijn van rond de 40 centimeter en de lijndikte moet 0.20mm zijn. Voor stromend water gebruiken we graag een onderlijn van rond de 1 meter. Dit is belangrijk omdat het aas dan vrij rond kan dwarrelen en de vis geen last heeft van de voerkorf.

Montage knopen

De montage is een vrij simpele montage die zeker geschikt is voor alle categorieën. Begint met het maken van een grote lus in je lijn en knoop deze goed vast. Knip de lus niet doormidden maar ongeveer op ¾ deel. Aan het lange uiteinden knoop je een klein lusje en bevestig je de wartel. Hieraan komt je voerkorf te zitten. Aan het korte uiteinden knoop je een lusje en bevestig je de onderlijn met een lus in lus knoop. De montage is nu gereed voor gebruik.

Voer en aas

Als je wilt gaan feeder vissen is het belangrijk om veel voer bij je te hebben. Hierbij moet je denken aan speciale feederlokvoer. Dit is speciaal geschikt voor het feedervissen omdat dit voertje goed plakt en zal dus langer in de voerkorf zitten. Je kan verschillende soorten aas gebruiken maar hou het wel simpel. Kies daarom voor wat maden, casters, pieren en mais. Deze aassoorten zijn ideaal voor het vissen op witvis. Wil je graag grote brasems vangen? Maak dan gebruik van een mini boilie op de hair onder de haak, deze boilies hebben diameter van 10mm en zijn erg geschikt voor het vangen van grote brasems.

Vergelijkbare artikelen

Pokeren

6 jaar geleden 0

Sport

7 jaar geleden 0

Paardensport

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.