Bananen smoothies

De smoothies zijn een on-alcoholisch drankjes wat vaak op basis van vruchten is gemaakt. Vaak worden de smoothies koud geserveerd met leuke fruitige decoratie. Vaak zijn de smoothies gemixt met room en natuurlijk een hoop fruit. De ingrediënten die vaak voorkomen in een smoothie zijn: ijs, vers en lekker fruit, zuivel zoals melk eieren etc. Om een smoothie te maken gooien de makers al deze producten in de blender, mixen zij dit en vervolgens gieten zij dit in een beker, om het zo aan de klant geven zodat zij deze kunnen benuttigen. Ook kunnen deze ingrediënten in een speciale smoothie mixer gezet worden om zo tot een room achtige substantie te komen en zo het alsnog te kunnen mixen met bijvoorbeeld chocolade. Bij speciale smoothiebars worden er bij die smoothies speciale topics toegevoegd zoals ingevroren fruit of bevroren yoghurt. Vaak worden ook in deze scenario’s extra suiker of bijvoorbeeld honing toegevoegd. De naam smoothie is uit het Engelse grondgebied ontstaan. Smooth betekend in het Engels gladjes of flowend. De bedenkers zagen dit drankje als een glad drankje en verzonnen vandaar hun originele naam smoothie voor hun product, de fruitige cocktail.

Afkomst

De smoothies van tegenwoordig lijken erg op de drankjes van de tropische landen. Warme landen maken vooral zulke drankjes, bestaande uit geperst fruit of o.i.d. De Engelse vonden zo de drankjes uit de warmen landen en begonnen deze thuis te maken. Deze situatie ontstond in de tijd van de kolonisten. De kolonisten wisten zo ook een enorme markt te creëren om deze uitvinding af te zetten in de Engelse markt. Ook in het buitenland gebruikte zij veel meer water om het fruit te mixen, i.p.v. het met room o.i.d. te gebruiken.

Gezonde smoothies

Tegenwoordig staan een hoop bedrijven in het teken van duurzaamheid. Ook bedrijven voeren dit door naar hun producten, zodat zij een ‘groen’ imago krijgen. Door dit groene imago zien velen consumenten dat zij ook mee doen aan de trend, en krijgen op een mysterieuze wijze gelijk interesse in het product of de dienst. Ook kunnen de bedrijven die een groen imago hebben of willen creëren, een wat hogere prijs vragen aan de consument, doordat het lijkt alsof het bedrijf zelf oom meer kwijt is aan het product ontwerpen, omdat zij zich aan allerlei regels moeten houden etc. Gezonde smoothies bevatten onder andere ook dus een hoop groente, velen veganisten eten dit soort smoothies.

Verkrijgbaarheid Tegenwoordig kun je op vele plekken smoothies kopen, bijvoorbeeld in Utrecht en Amsterdam heb je veel verschillende zogenoemde smoothiebars. Vaak zijn zulke smoothies wel aardig prijzig, omdat er veel verschillende maar ook dure ingrediënten in zitten. Er zijn een aantal grote producten in de wereld betreft smoothies; dat zijn verschillende smoothies producten zoals de viva la smoothy boy. Deze producent produceert meer dan 30.000 smoothies op een dag. Zij behalen sommige jaren weleens een omzet van 1,3 miljard dollar per jaar. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amerika, CA Miami. De ontdekkers komen oorspronkelijk uit engeland maar zijn gaan ondernemen in Amerika

Vergelijkbare artikelen

Tosti

6 jaar geleden 0

Biervat

6 jaar geleden 0

Parmezaanse kaas

7 jaar geleden 0

Only registered users can comment.