Tosti

Tosti bereiding

Een eenvoudige tosti bestaat uit 2 gegrilde sneetjes brood met ertussen ham en kaas. Je legt er eerst een plakje ham op en daarna een plakje kaas op een sneetje brood. Vervolgens leg je het andere sneetje brood erop.  Je doet de sneetjes brood in een tosti-ijzer en wacht een paar minuten af totdat deze krokant met een klein bruin laagje zijn en dan haal je ze eruit. Je legt de tosti op een bord en snijdt deze schuin door het midden en leg ze op elkaar. Naast de tosti op het bord kan je een sausje toevoegen naar keuze waaronder mayonaise, tomaten ketchup of curry. Een tosti kan je dan ook op verschillende manieren maken.

Deluxe tosti

Voor de deluxe tosti heb je de volgende ingrediënten nodig: 1 bol mozzeralla, zakje kaas van 125 gram, 8 sneetjes brood, 4 plakken Parmaham, een tube mayonaise en 2 theelepels pesto. Nu heb je alle benodigdheden om de deluxe tosti te gaan maken. Je begint met het snijden van de mozzerella in plakken en vervolgens beleg je daarmee de vier sneetjes brood. Daarna verwarm je de koekenpan met antiaanbaklaag. Je bakt de tosti ongeveer zes minuten en halverwege keer je deze zodat ze aan beide kanten krokant en bruin worden. Je mengt dan ook ondertussen de mayonaise met de pesto en wanneer de tosti klaar is serveer je deze met de pestodip.

Gezonde tosti

Bij dit recept heb je ook 8 sneetjes brood nodig, 1 gegrilde courgette en 1 gegrilde aubergine die gesneden zijn in dunne plakjes, 200 gram mozzarella minibolletjes, 80 gram gedroogde tomaten, 30 gram geraspte Parmenzaanse kaas en 1 blaadje basilicum voor de versiering. Je verdeelt deze ingrediënten in gelijke hoeveelheden en doet ze tussen de sneetjes brood. Vervolgens doe je de tosti’s in de oven en wacht je af totdat ze krokant en bruin van kleur zijn en dat de kaas begint te smelten.

Tosti gerookte kip

Ook bij deze bereiding heb je 8 sneetjes brood nodig, 2 tomaten die in plakjes gesneden zijn, 1 eetlepel korianderblaadjes, 300 gram gerookte kipfilet en 200 gram hummus. Het is ongeveer dezelfde bereiding als die van de gezonde tosti. Je besmeert namelijk de 4 sneetjes met humus en je belegt die vervolgens met de tomatenplakjes, koriander en de kip. Deze dek je af met een tweede sneetje voor elk en daarna gril je de tosti totdat ze krokant zijn met een mooi bruin kleurtje.

Tosti ham, kaas en ananas

Voor deze bereidingswijze heb je de volgende ingrediënten nodig: 1 plakje ham, 2 plakjes kaas, tomatenketchup en 2 sneetjes wit brood. En dan nu door naar de bereidingswijze en die gaat als volgt; Je smeert op de sneetjes brood een dun laagje tomatenketchup, vervolgens leg je op een sneetje een plakje ham en een plakje kaas. Daarna leg je er een schijf ananas op en daarop weer een plakje kaas. Leg het andere sneetje brood erop en bak de tosti daarna in een tosti ijzer. Dit duurt ongeveer 5 minuten en dan is de tosti klaar.

Vergelijkbare artikelen

Wat is hummus

5 jaar geleden 0

Asperges

8 maanden geleden

Chocolade cake

1 jaar geleden

Only registered users can comment.