Over stoofpeertjes

De stoofpeer is kleiner en harder dan de gewone peer die we kennen. Je kunt deze ook niet rauw eten. Maar je kunt de stoofpeertjes wel op verschillende manieren bereiden en dan kun je heerlijke gerechten maken. We hebben een paar populaire handperen voor je op een rijtje gezet. De Anjou peer is namelijk groot en sappig en de Conference is een lange peer met stevig vruchtvlees en met een stugge schil. Dan is er nog de Doyenne du Comice en dat is een dikke peer met sappig vruchtvlees. Ook kun je de Thriomphe de Vienne nemen en deze is groot met korrelig zacht vruchtvlees.

De stoofpeertjes kopen waar let je op?

Op het moment dat je stoofpeertjes gaat kopen moeten deze groen en groenbruin zijn en ook stevig aanvoelen. Je moet ze bewaren op een koele plaats en dan kun je deze enkele weken goed bewaren. Maar je wil natuurlijk ook weten wat je gaat doen met de stoofpeertjes. Je kunt deze namelijk op verschillende manieren bereiden. Om te beginnen kun je je stoofpeertjes koken en als groentegerecht serveren. Dit kun je doen bij bijvoorbeeld rundvlees of wild met aardappelpuree. Maar je kunt ook gekookte stoofpeertjes eten want deze zijn lekker samen met vanillevla een heerlijk toetje dus. Maar je kunt de stoofpeertjes ook maken als bijgerecht bij wild gevuld met cranberrycompote. Dan zijn er nog de stoofpeertjes die je kunt bereiden als compote of chutney en je kunt de stoofpeertjes ook altijd nog verwerken in gebak en trifles. Je hebt dus volop keuze wat je gaat doen met dit product.

Schoonmaken stoofpeertjes

Je kunt verschillende dingen doen als je de stoofpeertjes gaat bereiden. Je gaat ze wassen, schillen, in stukjes snijden en koken in water of rode wijn. Je kunt hier ook het een en ander aan toevoegen zoals suiker en eventueel (een pijpje) kaneel. Het kan zijn dat stoofpeersoorten tijdens het koken rood kleuren, als voorbeeld nemen we de Gieser Wildeman.

Bereidingstijden stoofperen

Het koken van de stoofpeertjes duurt ongeveer twee tot vier uur. Het zal lekker gaan ruiken in de keuken wanneer je deze klaar gaat maken. Als je voor vier personen het gerecht klaar gaat maken, het bevat 255 kcal voedingswaarden. Zorg er voor dat je wanneer je stoofpeertjes klaar gaat maken je alle ingrediënten klaar hebt liggen zodat je het jezelf zo eenvoudig mogelijk kunt maken. Daarbij kun je ook kiezen om diverse recepten uit te proberen. Je kunt het eerst voor je eigen gezin uitproberen en wanneer het goed smaakt mensen vragen om te komen eten. Dan kun je hetzelfde maken of weer een nieuw gerecht met stoofpeertjes proberen. Als je graag experimenteert zijn de stoofpeertjes een goede keuze want daar kun je erg veel lekkernijen mee maken! Probeer het daarom nu zelf en maak nu kennis met de gerechten die jij klaar kunt maken met de stoofpeertjes. Je hebt mogelijkheden genoeg dus aan jou nu de keuze wat je klaar gaat maken en wanneer!

Smakelijk eten en veel plezier met de bereiding!

Vergelijkbare artikelen

Spruitjes koken

5 jaar geleden 0

Pompoentaart

5 jaar geleden 0

Only registered users can comment.