Kokosnoten

Kokosnoten zijn vruchten die aan een speciale boom groeien, namelijk de palmboom, deze bomen worden ook wel de kokospalm genoemd en zijn alleen te vinden in exotische en dus warme landen. De kokosnoot is eigenlijk geen ordinaire vrucht of een gewone vrucht dus, het is namelijk een steenvrucht. Doordat De kokosnoot een steenvrucht is lijkt de vrucht gewoon op een soort van steen in De kokosnoot zit een soort van witte zachte schil die je kunt opeten, ik zelf vind De kokosnoot vrucht een aparte smaak hebben maar De kokosnoot sap is wel overheerlijk. Rondom deze kokosnoot vrucht zit een steen harde schil. Met deze kokosnoot schil kun je zelfs iemand dood gooien. Het vruchtenvlees in de kokosnoot is erg vezelig in plaats van vlezig. Als je het vruchtenvlees uit de kokosnoot haalt kunt je deze samen persen om zo sap eruit te halen. In het vruchtenvlees zitten verschillende kiemen waardoor de kokosnoot zich kan voeden. Je kunt dit als je een kokosnoot openbreekt duidelijk zien. Deze kiemen zijn niet eetbaar dus als je ooit een kokosnoot openbreekt moet je hier rekening mee houden. Vaak heeft de kokosnoot drie kiemen waarmee hij zich voedt. De kiemen lopen zelfs door de schil heen en dat kun je overduidelijk zien. Als je denkt aan een cartoon kun je ook wel herinneren dat de kokosnoot drie openingen heeft wat de kiemen dus zijn. Ze werden weleens in de cartoons al bowlingballen gebruikt. De kiemen zijn eigenlijk een soort van littekens die overblijven als de kokosnoot van de boom is gevallen.

De zaadjes van de kokosnoot zijn vooral eenzaadlobbig, dit houdt vooral in dat de kokosnoot uit een zaadje komt en dus weinig transportvoedsel nodig heeft en weinig reservevoedsel nodig heeft. De reserves van de voedsel zijn erg klein en de kokosnoot kan daarom erg lang leven en dat is ongelofelijk speciaal. Als de kokosnoot nog aan de boom halt heeft de kokosnoot eigenlijk een soort van infuus met daarin dus voeding, deze voeding wordt de kiemwit genoemd en is erg rijk aan voeding. Doordat de kokosnoot deze kiemwit krijgt kan hij blijven leven en eenmaal als de kokosnoot rijp is valt deze van de boom en kunt je hem openbreken en opeten. De kiemwit maakt de kokosnoot ook vooral vruchtbaar en het zorgt ervoor dat het vruchtenvlees ook sappig en vezelig wordt.

De kokosnoot is van oorsprong eigenlijk groen en zo hangt hij dan ook aan de boom. Pas als de kokosnoot wordt gekapt gaat hij verkleuren naar bruin en krijgt hij haartjes op de schil. Als de kokosnoot eenmaal dus gekapt is dan begint hij een soort van te rotte vandaar dat hij een bruine kleur krijgt en dus ook haartjes krijgt.

Tegenwoordig kan je ook overheerlijke gerechten met kokosnoten of kokosnoot sap maken. Ik zelf hou ontzettend veel van de coolbest mango dream sap. Deze vruchtensap bevat ook kokosnoot sap en heeft een ontzettende verfrissende smaak. Ook geloven mensen dat kokosnoot sap een genezende werking heeft en is daarvoor ook erg gewild.

Vergelijkbare artikelen

Whiskeyglazen

6 jaar geleden 0

Pasta Carbonara

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.