Lucky Luciano

Salvatore Luciana stond bekend als Charles Luciano, hij is geboren in Napels, Italië op 24 november 1897. Hij was in de jaren 20 en 30 één van de beruchtste en gevreesde criminelen van Amerika. Luciano was lid van de maffia die zich in Amerika, voornamelijk New York had gevestigd. Luciano verhuisde vanuit Napels naar Amerika in 1907, toen hij 10 jaar was. Toen hij eenmaal in Amerika woonde begaf hij zich al aardig snel in het criminele milieu. Hij kreeg destijds zijn bijnaam lucky van zijn vrienden, omdat hij vaak geluk had met diefstallen en uit de handen blijven van de politie. Zijn criminele carrière begon al op de lagere school, hier stal hij al geld van zijn mede scholieren voor de lunch. Eenmaal toen luciano ouder werd, werden zijn criminele activiteiten ook een stuk serieuzer; zoals grootschalige heroine handel en afpersing.

Heroinehandel

Toen Luciano voor de eerste keer werd opgepakt, voor heroïne handel, kreeg hij een jaar gevangenis straf. Doordat luciano in debak terecht kwam leerde hij velen andere criminele figuren kennen wat eigenlijk zijn expertise, op het crimineel zijn, verbreedde. Na zijn vrijlating werd Luciano lid van een criminele bende: The Five Point Gang. Deze criminele organisatie was een brute organisatie, die drugshandel verzorgde, aan afpersing deed en mensen vermoordde.

The Five Point Gang

In 1916 werden Luciano en zijn bende; The Five Point Gang schuldig bevonden aan verschillende moordzaken. Doordat de media dit publiceerde kreeg de Five Point Gang slechte belangstelling, zij werden bekend in NYC en dit was ten nadele van de gang, wel had Luciano hier profijt van. Luciano kwam in contact met bijzondere criminele figuren zoals; Frank Costello. Toen Luciano eenmaal met Frank in contact kwam werd Luciano ook een van de beruchte criminelen figuren uit NYC. In 1922 schoot Luciano Rocco dood, door een klein conflict om een dame buiten voor de deur van een bioscoop. Hierdoor werd hij lid van een andere gang en werkte hij samen met de beruchte Joe. Eenmaal lid van de gang, brak er een maffia oorlog uit. Luciano werd nog in deze maffia oorlog gegijzeld en in elkaar geslagen met gevolg zijn hij was verminkt voor de rest van zijn leven. Luciano was deze gijzeling niet vergeten en liet de daders een tijd erna vermoorden. Eenmaal toen de oorlog was afgelopen liet luciano ook nog andere grote bazen vermoorden en veegde hiermee de oude generatie maffiose uit.

Maffia

Voor een tijdje was Luciano een gerespecteerde en gevreesde maffia baas en was vooral actief in de prostitutie, drugshandel en afpersing. Helaas bracht dit wel een keerzijde met zich mee namelijk; dat de politie zijn aandacht richtte op Luciano, vervolgens werd Luciano meerdere keren gearresteerd en aangeklaagd. Na zijn zoveelste arrestatie werd Luciano veroordeeld toten 40 jarige gevangenisstraf, nadat een openbare aanklager 3 prostituees van Luciano zo ver had gekregen tegen hem te getuigen. Luciano kwam na 10 jaar weer vrij doordat hij het land een gunst deed, namelijk zijn contacten in Italië te laten gebruiken. Hierna leefde Luciano vredig zijn leven verder in Italië.

Vergelijkbare artikelen

Basilosaurus

6 jaar geleden 0

League of Legends

4 jaar geleden 0

Only registered users can comment.