Apple

Apple is een elektronicabedrijf uit Amerika. Het bedrijf is opgericht in 1976 op 1 april. Steve Jobs, Ronald Wayne, Steve Wozniaken is de oprichter van Apple. Het bedrijf Apple is gevestigd in Californië, in Cupertino om precies te zijn.

Geschiedenis Apple

Men denkt dat Apple sinds kort bestaat, terwijl Apple al sinds 1976 bestaat. In de jaren 70 werd Apple pas echt populair. De reden hiervan is dat Apple een nieuwe computer op de markt had gebracht.

Deze computer behoorde tot de eerste beste computer ter wereld. Voordat deze Apple II gemaakt werd, was er nog niet zo’n goede computer gemaakt. Hierdoor werd Apple erg populair.

In 1997 ging het niet zo goed met Apple, het bedrijf had geldproblemen en kon daardoor ook geen producten maken en verkopen. Toen investeerde Microsoft 150.000.000 dollar in Apple, waardoor het bedrijf verder kon gaan.

Dit is een goede keuze geweest van Apple, want het bedrijf is enorm groot geworden.

Microsoft is de aandeelhouder van het bedrijf Apple, dus Apple moet Microsoft bedanken voor het geld dat ze geïnvesteerd hadden in Apple. Dit moeten ze doen door Microsoft geld te geven. In 2012 was Apple 620.000.000.000 dollar waard, en tot die tijd was dit het hoogst. Na een jaar was de waarde van Apple gedaald naar 413.000.000.000 dollar.

Apparaten Apple

Apple staat bekend om de iPad, de iPhone en de iPod, maar buiten de iPad en de iPhone heeft Apple meerdere apparaten gemaakt. De apparaten die Apple gemaakt heeft zijn: laptops (MacBook), computers (iMac), monitors, toetsenborden, muizen en horloges. Deze horloges heten ‘Apple Watch’ en deze kunnen ook gekoppeld worden met je mobiele telefoon. Wanneer je een bericht binnenkrijgt op je mobiele telefoon, krijg je dit ook te zien op je Apple Watch. De Apple Watch is dus niet zomaar een horloge, maar een erg speciale.

Buiten de apparaten die Apple gemaakt heeft, heeft Apple ook een aantal programma’s gemaakt voor op de telefoon, computer, tablet en laptop.

Apple heeft verschillende soorten laptops, tablets, computers en telefoons gemaakt. Dit zijn de verschillende soorten:

 • MacBook
 • MacBook Air
 • MacBook Pro
 • iPod classic
 • iPod Touch
 • iPod Mini
 • iPhone 2G, 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus, SE, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus en iPhone X
 • iPad
 • iPad Mini
 • iMac
 • Mac Pro

Buiten deze soorten bestaan er nog veel meer andere soorten.

Steve Jobs

Steve Jobs is samen met Ronald Wayne en Steve Wozniaken de oprichters van het bedrijf Apple. Voordat Apple bekend werd stopte de ene oprichter ermee. De andere oprichter werkt nog wel bij het bedrijf.

Veel mensen denken dat alleen Steve Jobs heeft gezorgd voor het succes van het bedrijf, dit klopt voor een groot deel. Steve Jobs zorgde voor de grote naamsbekendheid van het bedrijf. Steve Jobs werkte heel lang als directeur in het bedrijf, maar omdat hij erg ziek werd moest hij aftreden. In 2011 is hij overleden doordat hij alvleesklierkanker had.

De goede keuzes die Steve Jobs gemaakt had zorgden voor een groot succes.

Vergelijkbare artikelen

Screen Recorder

5 jaar geleden 0

Gmail aanmaken

6 jaar geleden 0

Deuren

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.