Icloud inloggen

Service

iCloud is een cloudopslag- en cloudcomputerdienst van Apple Inc. op 12 oktober 2011. Sinds februari 2016 telt de service 782 miljoen gebruikers. De service biedt zijn gebruikers middelen om gegevens zoals documenten, foto’s en muziek op externe servers op te slaan voor downloaden naar iOS-, MacOS- of Windows-apparaten, om gegevens te delen en naar andere gebruikers te verzenden en om hun Apple-apparaten te beheren als ze verloren of gestolen zijn. De service biedt ook de mogelijkheid om draadloos een back-up te maken van iOS-apparaten naar iCloud, in plaats van afhankelijk te zijn van handmatige back-ups naar een host-Mac of Windows-computer met iTunes. Servicegebruikers kunnen ook onmiddellijk foto’s, muziek en games delen door accounts te koppelen via AirDrop wireless.

Vervanging

Het verving Apple’s MobileMe-dienst als een centrum voor gegevenssynchronisatie voor e-mail, contacten, agenda’s, bladwijzers, notities, herinneringen (takenlijsten), iWork-documenten, foto’s en andere gegevens. Een van Apple’s iCloud-datacenters bevindt zich in Maiden, North Carolina, VS.  Vanaf 2011 is iCloud gebaseerd op Amazon Web Services en Microsoft Azure (in Witboek Apple iOS Security gepubliceerd in 2014 erkende Apple dat gecodeerde iOS-bestanden zijn opgeslagen in Amazon S3 en Microsoft Azure. In 2016 tekende Apple een overeenkomst met Google om Google Cloud Platform te gebruiken voor sommige iCloud-services. In oktober 2016 meldde Bloomberg dat Apple aan het project Pie werkte, dat de snelheid en ervaring van de online diensten van Apple wil verbeteren door directer door Apple te worden bediend. Ook werd gemeld dat Apple al zijn servicemedewerkers naar de Apple Campus zou verplaatsen (1 Infinite Loop, Cupertino, Californië), terwijl veel andere werknemers naar het Apple Park zouden verhuizen.

Geschiedenis

iCloud werd op 6 juni 2011 op de Apple Worldwide Developers Conference (WWDC) van 2011 aangekondigd. Apple heeft aangekondigd dat MobileMe na 30 juni 2012 zal worden stopgezet, met iedereen die een account had voordat de onthulling van iCloud de verlenging van zijn MobileMe-service tot die datum kostte. De officiële website, www.icloud.com, ging begin augustus live voor Apple-ontwikkelaars. Op 12 oktober 2011 kwam iCloud beschikbaar voor gebruik via een iTunes-update. iCloud had 20 miljoen gebruikers in minder dan een week na de lancering. Het iCloud.com-domein en het gedeponeerde handelsmerk zijn gekocht van een Zweeds bedrijf genaamd Xcerion, die hun service omgedoopt hebben tot CloudMe. Apple beheert nu belangrijke domeinen zoals iCloud.de, iCloud.fr en iCloud.es. Een class action-rechtszaak door klanten die niet tevreden waren over de overgang van MobileMe naar iCloud, werd begin mei 2012 ingediend.

E-mail

Een iCloud-account bevat een e-mailaccount, net als MobileMe, .Mac en iTools eerder. In tegenstelling tot MobileMe en de voorgaande iteraties is een e-mailadres een optioneel onderdeel van een iCloud-account, in die zin dat de gebruiker ervoor kan kiezen om het niet te gebruiken, maar de e-mail nog steeds kan gebruiken als iCloud Apple ID. Het e-mailaccount is toegankelijk via elke standaard IMAP-compatibele e-mailclient, evenals de online webapp mailclient op iCloud.com. Bovendien is iCloud-e-mail op een iOS-apparaat push-enabled. Gebruikers die bestaande MobileMe-accounts naar iCloud-accounts converteren, behielden hun bestaande e-mailadressen “@ me.com” en gebruikers wiens accounts voorafgingen aan MobileMe en zowel me.com als mac.com e-mailadressen hadden, bewaarden beide. Net als bij de overgang .Mac naar MobileMe, kunnen bestaande gebruikers hun oude adressen behouden en krijgen ze ook een bijbehorend nieuw iCloud.com-adres, dus berichten die naar een geldig account met meerdere adressen worden verzonden, komen allemaal terecht in dezelfde inbox.

Vergelijkbare artikelen

Bitcoin

6 jaar geleden 0

Bevestigingsmateriaal

11 maanden geleden

Only registered users can comment.