Gezond eten

Een gezond leven begint bij jou zelf!

Verander je eten, verander je leven

Voedingsdeskundigen geven een heleboel advies over hoe je goed kunt eten en, vooral, laat je niet verleiden om het te doen. Maar er zijn enkele tips die de tand des tijds doorstaan, en die deskundigen zelf volgen. (Omdat ja, ze zijn ook menselijk.) Hier zijn een paar gewoontes waar ze door leven en dat zal de manier waarop je eet veranderen.

Geef niets op

Eet al het voedsel dat je leuk vindt, maar de sleutel is om het in kleinere hoeveelheden te doen, zegt Elisa Zied, RDN, die meer dan 30 kilo heeft verloren en weggehouden sinds haar hoogste gewicht op de middelbare school. Sterker nog, ze zegt dat het de grootste verandering is die ze heeft gemaakt, waardoor ze haar kleinere frame heeft kunnen behouden. “Ik wilde me niet beroofd voelen zoals ik had bij eerdere pogingen om af te vallen,” zegt ze. Het ergste dat je kunt doen, is te streng zijn, en dan rebounden door te veel te eten omdat je niet tevreden bent.

Altijd een plan hebben

Het is gemakkelijk om in de verleiding van het menu van het restaurant te worden gezogen als je honger hebt en alles ziet er goed uit. Je hoeft de gegrilde kipfilet met gestoomde groenten niet te bestellen dat zou saai zijn. Bestel wat je wilt, maar breng de rest van de dag in balans, zegt Zied. Als je weet dat je gaat uit eten voor een biefstuk en aardappelen, ga dan rustig aan met vlees en zetmeel tijdens de lunch. Zorg ervoor dat je ook op gezonde maaltijden past zoals volle granen, fruit, groenten en noten en zaden in de andere maaltijden en snacks die dag. Op die manier zal een homp biefstuk uw dieet niet laten ontsporen en u zult blij vertrekken.

Vergeet het tellen van calorieën

Nemen van de gewoonte en in plaats daarvan focus op lekker eten, zegt Frank Lipman, MD, arts integratieve en functionele geneeskunde, oprichter van Eleven Eleven Wellness Center en auteur van The New Health Rules. In plaats van hoeveel calorieën, vraag je jezelf af waar het eten vandaan komt en of het voedzaam is. “Gezond voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen houdt de honger op afstand, helpt om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden, het hongergevoel te minimaliseren en helpt uw hersenen uw buik te laten zien wanneer u vol zit”, zegt hij. Met andere woorden, je hoeft niet alle moeite te doen om te tellen.

Eet geen saai voedsel

Voedingsdeskundigen zeggen altijd dat ze meer groenten moeten eten, dus kook ze op een manier die hen van ho-hum naar yum brengt. “Ik denk zelfs dat gestoomde groenten erg saai kunnen zijn!” zegt Ilyse Schapiro, een grotere geregistreerde diëtist in het district New York City. Neem altijd high-flavour add-ons op om groenten mee op te vrolijken, zoals sauteren met olijfolie en knoflook, of spray ze met olijfolie voordat je ze in een oven gooit met zout, peper en knoflookpoeder. Op die manier vergelijk je niet “gezond” met “smaakloos”, een mentaliteit die je snel van de veggie-muziekwagen zal afsnoepen. Nog een tip: koop een spiralizer en maak courgettennoedels. Afgezet met een rijke tomatensaus, voelt het alsof je pasta eet.

Vergelijkbare artikelen

Mosselen

6 jaar geleden 0

Bananen smoothies

4 jaar geleden 0

Only registered users can comment.