Accu leeg van een elektrische auto, wat nu?

Dat een elektrische auto een van de nieuwere uitvindingen is, is onderhand al wel duidelijk. Dat het vele voordelen met zich meebrengt, mag ook gezegd worden, alleen is er wel een ‘maar’ bij de elektrische auto’s. je moet deze auto’s hun accu’s natuurlijk opladen om ze te kunnen gebruiken, als je iets oplaadt betekend het ook dat de accu’s langzamerhand weer leeg gaan. Maar wat gebeurd er eigenlijk wanneer een elektrische auto stil komt te staan omdat de accu volledig leeg is gereden? Benieuwd? Lees dan vooral verder.

De accu van een elektrische auto

Net als bij de accu’s van smartphones geld dat de accu naar verloop van tijd een beetje zijn kwaliteit verliest: in het begin toen die net nieuw was kon de telefoon erg lang mee op een keer opladen en hoe langer je telefoon hebt hoe minder lang een volle batterij meegaat. Dit is dus te vergelijken met een accu van een elektrische auto. Toch zijn de accu’s en het pakket eromheen van de elektrische auto’s het duurste onderdeel van de auto. Daarentegen worden de accu’s door de tijd heen wel steeds een stukje goedkoper, niet alleen de prijs van de accu’s dalen hierdoor ook de prijs van de elektrische auto’s in het geheel gaan hierdoor omlaag. Gunstig voor de mensheid zou je denken, toch?

Het leegrijden van de accu

Natuurlijk zijn de elektrische auto’s al wel voorzien van het geven van meldingen die laten weten dat de accu bijna leeg is en hoeveel procent de accu nog is. Wanneer de auto weinig accu heeft gaat de auto ook minder hard rijden per uur, de kilometer per uur gaat dus achteruit. Langzaam maar zeker komt de auto tot stilstand. Per elektrische auto verschilt het hoe het gebeurd, de ene geeft hele duidelijke meldingen aan de ander geeft pas een melding aan wanneer de auto al leeg is gereden. Ook geven bepaalde auto’s het getal 30 aan, dat is dus vanaf dat moment de maximumsnelheid.
Hoelang gaat de gemiddelde accu van een elektrische auto mee? Dat verschilt dus inderdaad per elektrische auto, maar het gemiddelde ervan kan dus worden berekend. De eerste ‘generatie’ elektrische auto’s konden op een volle accu gemiddeld 150 tot 175 kilometer rijden, niet slecht dus maar het kan beter. De eerste generatie kwam ook al uit in 2009, we zijn nu al een tijdje verder dus je zou zeggen dat er genoeg tijd is geweest voor verbetering en vernieuwing. De nieuwe ‘generatie’ auto’s zouden wel 400 tot 500 kilometer kunnen rijden op een volle accu. Deze komen uit de tijd van 2017-2020.

Vergelijkbare artikelen

Auto importeren

5 jaar geleden 0

Vespa PX

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.