Turkije

Religies in Turkije

Geschiedenis van Turkije

De sporen begonnen in het Anatolië ongeveer in 1900 voor Christus , de Hethieten trokken gebieden binnen en stichten daar een rijk . Eest slaagde ze hiermee maar, na de negende eeuw voor Christus werden ze weg gedreven door Oeratiers. Hierna veroverden ze rijken in Irak en Armenië. Daarbij woonden er ook Urartu en Lydiërs maar, ook Arameeërs in de rijk. Naast de genoemde rijken ontstonden ook andere rijken die ook groter waren. Deze rijken werden een kolonie die langzamerhand Turkije begon te worden. Een paar eeuwen was dit van stand , na een tijd veroverde Alexander de Grote Turkije in de vierde eeuw voor Christus. Turkije werd een grote rijk die grensde aan Egypte en India.

Ottomaanse rijk

Ottomaanse rijk word ook wel de rijk van Turken genoemd hierover kun je veel lezen in de geschiedenis boeken. De turken werden verjaagd door de Mongolen. Binnen deze tijd werd de Ottomaanse rijk opgericht , de ottomanen veroverden veel gebieden waardoor ze steeds groeiden en groter werden zoals , Griekenland en deels de Balkan. Omdat ze zo snel groeiden en veel land hadden werden ze erg rijk. De Ottomaanse rijk duurde tot de zeventiende eeuw hierna kwam er een einde aan de Ottomaanse rijk. Ze hadden veel oorlogen verloren en het rijk werd hierdoor verzwakt. De Ottomaanse rijk werd door de sultan bestuurd totdat hier een einde aan kwam. Na de veroveringen en verlies in de Ottomaanse rijk, werd Turkije als land gezien voor de moslimse turken. De religie werd islam en Turks hun taal.

Cultuur in Turkije

In Turkije zijn veel tradities , vele tradities zijn nog blijven hangen uit de Ottomaanse tijdperk. Als je gaat trouwen in Turkije met de tradities wordt dit altijd groot gevierd. Als je de traditie wilt volgen om te kunnen trouwen. Moet je eerst de hand van het meisje vragen bij haar vader. Hierna drinkt da man die de hand vraagt van het meisje een kopje Turkse koffie die het meisje speciaal voor hem maakt. Vaak doet ze hier zout of peper in en moet de man dit opdrinken, hiermee bewijst hij dat hij wilt trouwen met het meisje. Als de man zijn koffie zonder iets te zeggen opdrinkt mag hij trouwen , tegenwoordig hoeft de man niet het hele kopje te drinken maar , moet wel een slokje nemen. De vader beslist of hij de huwelijk goedkeurt maar , dit word wel samen besloten met het meisje erbij. Je bent tegenwoordig wel vrij met de partner keuze die je maakt, je hand word wel gevraagd maar, is het dus niet nodig om zout of peper in je koffie te krijgen.

Actuele Politiek binnen Turkije

Turkije is een democratie en heeft een grondwet die geregeld staat in de staatsinrichting. Turkije heeft niet zoals Nederland een koning maar, een president. Dat is momenteel Recep Tayip Erdogan hij is de staatshoofd van Turkije , om de 5 jaar zijn er verkiezingen in het land. De volk kiest door te stemmen wie de staatshoofd zal zijn voor de komende periode. De functie van Erdogan is, staatshoofden en ambassadeurs ontvangen van andere landen. Erdogan is het gezicht van Turkije dit veranderd wel na de 5 jaren periode. Erdogan is van de partij AKP zijn concurrenten zijn CHP en MHP maar ook PKK.

Vergelijkbare artikelen

Alles over Finland

10 maanden geleden

Tuileres Garden

6 jaar geleden 0

Reizen

5 jaar geleden 0