Cuba

Cuba is officieel een communistische stad. Het ligt in het noordoosten van de Caribische zee. Cuba staat bekend om zijn inwoners, namelijk Indianen.

 Op vakantie naar Cuba

Cuba staat natuurlijk bekend om zijn sigaren, de salsa en de frisse mojito’s. Het is ongeveer 10 uur vliegen vanaf Nederland. Bij vele mensen staat Cuba hoog op het verlanglijstje. Tijdens de reis naar Cuba ga je hoogstwaarschijnlijk veel zien van de bijzondere en lokale bevolking in Cuba. Je kunt gemakkelijk met de bus reizen of zelf een auto huren is ook geen enkel probleem. Er zijn veel hotels en resorts te vinden op Cuba. Geniet van de parelwitte stranden, de helderblauwe zee, en de gekleurde steden!

Bezienswaardigheden Cuba

Veel mensen gaan naar Cuba voor een heerlijk relaxte zon, zee en strandvakantie. Ook kun je prachtig duiken op Cuba, waar veel toeristen op afkomen. Maar Havana is zeker ook een stad waar je moet geweest zijn al ben je op Cuba. In deze stad is erg veel armoede, maar is enorm boeiend. Het is een echte authentieke koloniale stad. Buiten is het altijd feest in Havana kinderen spelen buiten en overal hoor je muziek. Maar niet alleen daar ook in Santiago de Cuba is er altijd feest en muziek. Daar zijn ook veel dingen te bezichtigen zoals een prachtig kasteel, een prachtig park in vorm van natuurmonumenten noem maar op.

Klimaat Cuba

Een tropisch savanneklimaat, dat is het klimaat van Cuba. In september tot oktober heb je veel kans op topische stormen en tussen mei en oktober valt er vaak veel regen. De temperaturen liggen tussen ongeveer de 30 graden. In de koudste maanden is het overdag zo rond de 25 graden. Ook staat er in Cuba redelijk veel wind, dat maakt het in de maand mei wat koeler, dit is vrij bijzonder voor een tropisch land. Er worden overdag 6 tot 9 uren zon geregistreerd zelfs al regent het heel de dag. Het klimaat in Cuba kan enorm snel veranderen, van een mega donkere lucht naar een helderblauwe lucht kan binnen vijf minuten veranderen.

Eten in Cuba

Het eten in Cuba is wellicht lekkerder dan je denkt! Om de beste maaltijden te eten uit Cuba, moet je naar een casa particular gaan. Hier is het Cubaanse eten overheerlijk. In de meeste Casa’s bestaat alleen de mogelijkheid om s ’avonds te komen eten. Al ben je een keer op Cuba moet je hier eigenlijk wel minstens een keer geweest zijn. Er worden verschillende gerechten op tafel gezet, en laat je per hapje wat proeven van de Cubaanse keuken. Wat je in ieder geval in elk restaurant in Cuba tevoorschijn ziet komen is: rijst. Dit eten Cubanen het liefst bij elk gerecht, gewoon de witte variant van rijst. En daarbij zit het liefst bonen, of bonensoep. Naast het eten van rijst zijn de Cubanen ook echte vleeseters, kip, varkensvlees, garnalen of kreeft. Dit is wel een tikje duurder maar zeker de moeite waard, vlees is in Cuba namelijk overheerlijk!

Vergelijkbare artikelen

Tol Slovenia

6 jaar geleden 0

Engeland

6 jaar geleden 0

Alles over Schotland

2 jaar geleden