Zwembad Nederland

In Nederland hebben we heel veel zwembaden. Er wordt heel veel gezwommen in dit land, zowel in de zee als in een zwembad. Wij Nederlanders houden van lekker warm weer. Het liefst zwemmen wij in de zomer in een koud zwembad in een tropische omgeving. In Nederland hebben wij een niet zo goed klimaat. Daarom worden er zwembaden nagebootst om toch een tropisch gevoel mee te geven. In Nederland heb je heel veel verschillende subtropische zwembaden. Deze zwembaden worden dan ook heel druk bezocht. Je hebt zwembaden die je een keer los kan bezoeken. Maar je hebt ook zwembaden in verschillende parken zoals het Tiki bad in duinrell en je hebt subtropische zwembaden in bungalow parken zoals centerparcs. Er zijn ook een aantal zwembaden die niet zo goed meer werden bezocht. Deze werden failliet verklaar en moesten per direct gesloten worden. Een kenmerk van een subtropisch zwembad is de temperatuur dat rond de 30 graden ligt. En het belangrijkste zijn de glijbanen die je veel hebt.

Centerparcs zwembaden

Als je denkt aan subtropische zwembaden dan denk je meteen aan de zwembaden van centerparcs. Centerparcs staat bekend om zijn prachtige natuur waar de bungalows staan en de heerlijke tropische zwembaden. De zwembaden zijn het paradepaardje van het park. Mensen komen van mijlen ver om te kunnen zwemmen in de prachtige baden van het park. Centerparcs is verspreid over heel Nederland en elk park heeft een ander bad. Het komt allemaal op het zelfde neer. Aan de binnen kant zie je heel veel tropische bomen waaronder palmbomen met kokosnoten en palmbladeren. Het water is helder blauw. Het bad heeft veel verschillende snelle water glijbanen. Ook zit er in een subtropisch zwembad een wild water baan. Een wildwaterbaan is een baan die je aflegt in het water met verschillende stroom versnellingen en hoogte verschillen. Ook is de temperatuur vrij hoog in het zwembad.

Tropicana

Tropicana is misschien wel de bekendste subtropisch binnen zwembad van Nederland. Tropicana was de grootste indoor zwembad van Nederland en die was gevestigd in Rotterdam. Tropicana was een heel oud zwembad wat voor het eerst haar deuren opende op 2 september 1988. Het zwembad trok jaren lang heel veel bezoekers maar moest vanwege zware financiële zorgen de deuren sluiten. Dit gebeurde op 29 augustus 2010. Het zwembad was zeer populair omdat je bij dit zwembad een kaartje kon kopen voor 1 dag. Bijzonder was dat omdat je alleen maar kon zwemmen als je een overnachting boekte bij centerparcs. In Tropicana waren er heel veel verschillende glijbanen. in 2013 probeerde verschillende projectleiders nieuw leven in de brouwerij te blazen. Maar tot de dag van vandaag is er nog steeds geen beweging in het pand.

Subtropisch zwembaden in het buitenland

Er zijn ook verschillende subtropisch zwembaden in het buitenland. De aller grootste indoor zwemparadijs van Europa staat in Duitsland. De naam van het grootste indoor zwembad van Duitsland heet Tropical island resorts. Het is een compleet eiland gebouwd in een grote koepel met wel meer als 10.000 vierkante meter. Er ligt een 200 meter lang strand en er is zelfs een heel tropisch regenwoud aangebracht.

Zwembadzout kopen

Vergelijkbare artikelen

Amsterdam

6 jaar geleden 0

Vignet Slovenië

6 jaar geleden 0

Tol Slovenia

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.