Zonneschermen

Een zonnescherm dient als zonwering die je aan de buitenkant van een huis of gebouw kan plaatsen. Dit is ideaal voor de warme zomermaanden om je huis koel te houden.

Er zijn verschillende zonneschermen:

Markiezen:  dit is de meest effectieve vorm van zonwering. Dit komt omdat niet alleen de voorzijde bekleed is met een doek maar ook de zijkanten. Een markies is echter ook de meest traditionele vorm van zonwering en past zeker bij de wat klassiekere woning.

Uitvalschermen: uitvalschermen worden vaak gebruik als vensterzonwering. Het bestaat meestal uit een kap met daar over heen een doek, je kan dit doek doormiddel van de twee ‘armen’ aan de zijkant laten zakken.

Knik arm schermen: knik arm schermen worden veelal gebruikt als terras zonwering. Dit is echter gewoon een uitvalscherm met knikarmen aan de zijkant. Hiermee kan je het zonnescherm in- en uitschuiven.  

Dit is de meest verkochte soort van zonnewering, dit komt omdat deze het makkelijkst is te gebruiken.  Tegenwoordig zijn er ook knik arm schermen beschikbaar werkend op elektriciteit. 

Screens: dit is een zonewering die vlak hangt. Het is kastje daarin een doek gewikkeld. Het doek loopt verticaal naar beneden. Aan het onderkant  zitten nokken die zich aan elkaar vast kunnen klikken, hierdoor blijft het doek vlak.

De voordelen van een screen is dat deze vlak valt, dit ziet er zeer modern uit.

Het nadeel is dat deze vaak werkt op elektriciteit .

Om de keus te maken tussen elektrisch en handgeschakeld zal ik de voor en nadelen voor u op en rij zetten: de voordelen van elektriciteit zijn dat het je weinig tot geen moeite zal kosten om het scherm uit te rollen. Dit is een snelle manier. Ook kan je met een elektrische zonnescherm je opties uitbreiden naar automatisch laten sluiten, automatisch openen etc.

Het nadeel is echter dat je voor het plaatsen en gat in de muren zal moeten maken en dit leid tot een hogere kans op lekkages. Ook is moet de motor speciaal ingesteld worden, dit kan anders schade veroorzaken aan de zonnescherm  en dan bent u bijna verplicht om een specialist in te schakelen. En over het algemeen zijn elektrische zonneschermen duurder geprijsd .

Het voordeel aan een handgeschakelde zonnewering is dat het vastloopt of stuk gaat kleiner en kan je dit vaak ook zelf maken. Het nadeel is dat dit natuurlijk wel extra inspanning is.

Om te kiezen wat de beste keus is voor jou moet je jezelf afvragen wat je verwachtingen van het gebruik zijn.  Wil je een bepaalde plek vrijhouden van zonlicht? Wil je een groter oppervlak vrijhouden van zonlicht ? verder kan je keus ook liggen aan het plaatsen van het zonnewering.

Zet alle voor en nadelen op en rij en maak hier door de keus.

De beste merken zonnewering zijn:

  • Cedeko: dit merk heeft assortiment dat bestaat uit verschillende kleuren en designs
  • GB products: dit merk bestaat uit een ruim assortiment zonwering voor binnen met veel verschillende stijlen.

Harol: dit een wel bekend merk binnen Europa en staan bekend om hun rolluiken. Dit merk staat voor professionele plaatsing en snelle levering.

Vergelijkbare artikelen

Lichtbak

7 jaar geleden 0

Computer problemen

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.