Gamen

Gamen

Gamen is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Gamen werd vroeger vaak geassocieerd met kinderen of pubers. Gamen is tegenwoordig meer een vrijetijdsbesteding voor alle leeftijden, over heel de wereld wordt gegamed door miljoenen mensen van jong tot oud. De stijging in de populariteit van gamen komt door het steeds groter worden van het aanbod van de manier waarop games gespeeld kunnen worden. Vroeger was er alleen maar een oude kast te vinden waar je pacman op kon spelen. Tegenwoordig is gaming overal ter wereld te vinden, er zijn veel verschillende game consoles in tegenstelling tot vroeger. Behalve de  populaire consoles Xbox one, Playstation 4 en natuurlijk de PC en Mac is ook mobiele gaming tegenwoordig heel populair. De handheld consoles Nintendo DS en Playstation Portable zijn een hele lange tijd populair geweest maar beginnen langzaam in te dammen. Vooral het gamen op een smartphone is tegenwoordig erg populair.

Gameverslaving

Een gameverslaving heeft grote gelijkenissen met andere verslavingen maar een officiële diagnose is er nog niet. Wanneer iemand een gameverslaving heeft gaat dit vaak ten koste van het normale leven thuis, op werk, op school en sociale contacten. Iemand met een gameverslaving heeft weinig tot geen controle meer over zijn game gedrag. De gemiddelde leeftijd van mensen die game verslaafd zijn is 20 jaar. Wat opvalt is dat veel meer mannen dan vrouwen verslaafd zijn aan gamen, de cijfers duiden op 96% om 4%.

Games zijn niet voor niets zo populair. Games zijn ontspannend, dagen mensen uit, leiden af van de dagelijkse realiteit en levert daadwerkelijk ook iets goeds op. Gamen stimuleert het brein, is goed voor de oog-handcoördinatie, motoriek en het ruimtelijk inzicht. Ook kunnen er vriendschappen via games ontstaan, maar gamen doe je vooral omdat het je vermaakt. Te veel gamen kan leiden tot problemen en uiteindelijk tot een verslaving.

Geld verdienen met gamen

Tegenwoordig is het mogelijk om geld te verdienen met gamen, dit laat natuurlijk nieuwe jongensdromen opkomen. Steeds meer kinderen gamen en zouden hier hun geld wel mee willen verdienen. Geld verdienen met gamen lijkt natuurlijk te gek, maar zoals de meeste dromen is het vaak te mooi om waar te zijn. Je kunt in de gamewereld prima aan een goede baan komen. Maar kun je ook goed geld verdienen met gamen? Of moet je toch iets anders gaan doen?

Gamen wordt steeds meer gezien en geaccepteerd als een echte sport, soms lopen de prijzen erg hoog op. De grootste prijzenpot ooit is verdeeld onder spelers van Dota 2 en telde meer dan 18 miljoen dollar. Geld verdienen met iets wat je leuk vindt klinkt natuurlijk geweldig! Veel professionele gamers delen hun vaardigheden met de rest van de wereld door middel van streams. Veel mensen willen geld verdienen met gamen, want als je eenmaal op professioneel niveau zit kun je er lekker mee verdienen. Naarmate games populairder worden komt er meer geld beschikbaar en zullen de prijzen alleen nog maar oplopen.

Helaas is geld verdienen met gamen helemaal niet zo geweldig als het klinkt. Er zijn weinig games waarmee je goed geld kan verdienen. De best verdienende gamers komen bijna allemaal van een handje vol games. Meestal gaat het om games zoals League of Legends en Dota of shooter games zoals Call of Duty. Je moet dus het juiste spel kiezen om geld te verdienen, maar dan nog is de kans erg klein dat je professioneel kunt gaan spelen. Je zou gamen kunnen vergelijken met voetbal: Veel mensen kunnen aardig goed voetballen maar slecht weinig mensen zijn echt goed en gemotiveerd om professioneel voetballer te worden. Bij gamen komt er nog veel meer tijd en energie bij kijken. De prijzenpot bij de World Championships van League of Legends wordt verdeeld over 80 mensen, dit is een relatief klein aantal omdat er miljoenen mensen zijn die deze game spelen. Dat betekend dat alleen de beste betaald krijgen.

PS4 vs Xbox One

In 2014 zijn de PS4 en de Xbox One gelanceerd. Maar de vraag is welke is de beste? Of zijn ze beide even goed? Als je de 2 game consoles tegen elkaar aanzet zie je gelijk al iets opvallends, namelijk dat de Xbox One stukke groter is. De Xbox One weegt maar liefs 3.56 kg wat tegen over de PS4 van 2.75 kg erg veel is. De Xbox One is zo groot gemaakt vanwege het koelen waar met de Xbox 360 wat problemen mee waren. De PS4 is compacter en het koelen werk prima maar daarin tegen koelt de Xbox One wel beter en wordt hij minder warm. Bij de PS4 zijn de USB uitgangen mooi afgewerkt maar daardoor moeilijker te bereiken. Je kan bijvoorbeeld een dikke USB niet verbinden met de PS4. Bij de Xbox One is dit anders, ze hebben alle poorten namelijk overzichtelijk en makkelijk bereikbaar gemaakt. Dit ziet er wel minder mooi uit maar is zeker efficiënter.

Gamen op de computer

Het grootste voordeel van de PC is dat er veel meer games beschikbaar zijn in vergelijking tot andere game consoles. Een PC is veel uitgebreider dan een game console want je kunt hem voor veel meer dingen dan gamen inzetten. Ook al gaan game consoles ook steeds meer deze kan op zijn ze alsnog niks in vergelijking tot een PC. Het is mogelijk om PC games aan te passen waardoor fans bijvoorbeeld nieuwe levels zouden kunnen ontwikkelen als men hier verstand van heeft. De nieuwste generatie games hebben altijd een scherpere weergave op de PC. Dit komt omdat de computer monitoren van tegenwoordig een betere resolutie hebben dan de nieuwste HDTV’s. Bij een PC is het altijd mogelijk om online te gaan in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Xbox waar je verplicht bent om Xbox live aan te schaffen voor dat je op een netwerk kunt.

Voor een PC leg je bijna altijd vele malen meer geld neer dan voor een game console. Voor de nieuwste generatie games op een game console geld dat je voor een hogere resolutie ook een HDTV nodig hebt die deze resolutie aankan. HDTV’s en Plasma TV’s zijn vandaag de dag nog steeds erg duur en een goede computer monitor heb je vaak al voor een lage prijs.

Vergelijkbare artikelen

CV onderhoud

7 jaar geleden 0

Computer bouwen

6 jaar geleden 0

Systeembeheerder

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.