Mechanisch toetsenbord

Een mechanisch toetsenbord is een speciaal toetsenbord dat vooral wordt gebruikt door gamers en tijdens het gamen. Een mechanisch toetsenbord is een soort custom toetsenbord met allerlei verschillende extra functies, die bij het gamen handig kunnen zijn. Zo heb je bij vele games verschillende knopen nodig; vaak heeft een mechanisch toetsenbord speciale knoppen die hiervoor bedoelt zijn. Een mechanisch toetsenbord kun je in verschillende kleuren krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld een mechanisch toetsenbord met decoratieve ondervindingen kopen. Het concrete voorbeeld voor zo’n decoratief mechanisch toetsenbord is dan ook wel een toetsenbord die half normaal is, dus gewoon zakelijk is ingedeeld en de andere helft is dan zogenaamd bevroren. Dit doet tijdens het game een extra effect op, wat begrijpelijk is als je je graag in dat soort dingen verdiept. Ook zijn er normale mechanische toetsenborden; zo heb je bijvoorbeeld ook een mechanisch toetsenbord dat heel klassiek lijkt. Vaak zijn het oudere mensen die zo’n klassiek mechanisch toetsenbord kopen, om weer te kunnen aanvoelen hoe het vroeger was om op een typemachine te werken.

Een mechanisch toetsenbord is meestal wel vrij duur. Je kunt een mechanisch toetsenbord alleen in speciale winkels kopen die een mechanisch toetsenbord op voorraad heeft. Bijvoorbeeld bij Gamemania verkopen ze wel een mechanisch toetsenbord, je kunt hier kiezen uit verschillende soorten; een mechanisch toetsenbord is meestal wel vrij prijzig omdat ze vrij uniek zijn in de markt en dus een hoge prijs kunnen vragen voor hun product. De goedkoopste mechanische toetsenborden kun je krijgen vanaf ongeveer 60 euro. Zo kunnen de duurste mechanische toetsenborden meer dan 500 euro kosten. Bij de duurste toetsenborden kun je vrijwel alles doen. Hier kun je het licht en de kleur zelf van een mechanisch toetsenbord veranderen; deze mechanische toetsenborden zijn erg gewild onder de gamers en vaak van belang voor hun topscores.

De geschiedenis van de toetsenborden is vrij bijzonder, vroeger waren er namelijk eerst typemachines die de rol van bijvoorbeeld een mechanisch toetsenbord innam. Veel schrijvers uit de vroege tijd waren in het bezit van een typemachine omdat het schrijven van alles te lang duurde. De typemachine werd in de vroege tijd van de 20e eeuw uitgevonden door Mister Keyway. Keyway was een beroemde schrijver en stuitte vaak op het probleem dat hij in tijdnood kwam met deadlines van zijn opdrachtgevers. Keyway vond daarom op mystieke wijze een typemachine uit. Hiermee kon hij razendsnel boeken of brieven schrijven en had hij natuurlijk als enigste een aparte schrijfstijl die iedereen deed opvallen.

Vergelijkbare artikelen

Twitch

7 jaar geleden 0

Computer problemen

6 jaar geleden 0

Deuren

6 jaar geleden 0