Knoflooksaus

Algemeen

Sauzen zijn vloeibare, eetbare substanties en worden nooit gebruikt als gerecht maar wel in gerechten gevoegd om smaak bij te voegen. De chef-sauriër heeft als verantwoordelijkheid om de sauzen te maken en het vlees, vis, wild en of gevogelte te bereiden. Basissauzen hebben de functie om veel andere sausen te creëren. Het gebruik van basissauzen komt vrijwel altijd voor en is ook heel logisch, omdat je anders voor iedere saus die je maakt alles apart halen en maken. Je maakt voor de meeste sausen toch eerst 1 van de basissauzen om vervolgens specifieke ingrediënten en technieken toe te voegen om de gewilde saus te maken.

Proces

Sauzen zijn zeer gecompliceerd en kost meestal veel tijd om te maken. Je moet namelijk de juiste afstemmingen hebben van ingrediënten en de ingrediënten kunnen ook nog van week tot week van kwaliteit verschillen. Maar niet alleen de ingrediënten doen er toe, ook de technieken zijn zeer belangrijk. Sommige sauzen moet je namelijk op een bepaalde temperatuur bereiden. Sommige sauzen zijn ook totaal niet gecompliceerd. De minder gecompliceerde sauzen zijn meestal de sauzen die niet in de schappen staan bij het thema wereldkeuken.

Chef-sauriër

Van 1 saus kan je soms wel honderden recepten tegenkomen en toch allemaal verschillend. Dus de mening van mensen over hoe een saus moet smaken verschild nogal heel erg. Daarom heeft ieder restaurant haar eigen chef-sauriër. De chef-sauriër heeft namelijk eigen recepten gecreëerd. En heeft dus al voor zich of haar zelf bepaald hoe de saus in zijn of haar ogen moet smaken. Een saus van de chef-sauriër of van een recept van het internet verschild meestal nogal veel. Meestal zijn namelijk de recepten die op internet te vinden zijn niet gemaakt door een professional. De chef-sauriër is wel een professional en mag of wilt zijn of haar recepten niet doorvertellen. De enige reden dat restaurants een chef-sauriër inhuren is eigenlijk omdat een chef-sauriër vrijwel altijd recepten heeft van een groot aantal aan unieke sauzen. Dus het is eigenlijk waar een chef-sauriër zijn of haar geld mee verdient.

Knoflooksaus

Knoflooksaus spreekt voor zichzelf. Het is namelijk een saus van knoflook. Natuurlijk wordt er niet als enige knoflook ingevoegd. Knoflook is slechts een element van de saus. De meeste mensen die knoflooksaus zelf maken gebruiken yoghurt als basis. Dan persen ze knoflooktenen in de yoghurt en voegen ze peper en peterselie erbij. Al hoewel het dus een kleine moeite is om een knoflooksaus samen te stellen hebben de meeste mensen er meestal geen zin in en kopen zij kant en klare versies van in winkels of supermarkten. Het verschil is alleen dat een eigengemaakte knoflooksaus met verse ingrediënten is klaargemaakt en niet met poeders of extracten. Dus de zelfgemaakte knoflooksaus is vrijwel altijd smaakvoller, verser en lekkerder dan dat je er 1 koopt in de winkel, tenzij deze zelf gemaakt is door een particulier. De tip is maak altijd een eigen knoflooksaus dan is die altijd goed.

Vergelijkbare artikelen

Zacht gekookt ei

6 jaar geleden 0

Satésaus

5 jaar geleden 0

Only registered users can comment.