Haar

Wat weten wij nou eigenlijk allemaal over haar? Haar wat elke dag bijgroeid of haar wat elke dag met minstens 80 haren uitvalt. De meeste mensen weten niet waarvoor al het haar op het lichaam goed voor is of waarvoor juist niet.

Betekenis van haar

Vroeger betekende haar op het menselijk lichaam heel veel. Het was een soort deken om het lichaam goed warm te houden in de winter aangezien ze vroeger niet zomaar even kleding konden kopen om het lichaam niet onderkoeld te krijgen. Met de jaren mee groeit er steeds minder haar op het menselijk lichaam of laten mensen het zelfs permanent verwijderen. Dit is nu wat begrijpelijker omdat wij kleren hebben die ons lichaam beschermt en is er dus minder haar nodig. Vrouwen willen nu graag bijna geen haar op hun lichaam hebben, vrouwen scheren dit ook dagelijks. Mannen laten dit voornamelijk gewoon staan

Informatie waar haar kan groeien op het lichaam

Dit verschilt heel erg bij mannen of vrouwen. Mannen hebben zo een 25 tot 30.000 haren meer als de vrouw. Mannen hebben bijvoorbeeld heel veel borsthaar omdat het daar door de hormonen gaat groeien volgens de natuurlijke aard van het mannelijk lichaam. Dit hoort niet zo te zijn bij het vrouwelijke lichaam, het hoeft niet perse raar te zijn wanneer een vrouw dit wel heeft maar dit zit niet in de natuurlijke aard van een vrouw. Ook heeft de man baardgroei wat de vrouw niet heeft. Het is overduidelijk dat een man meer haar heeft dan een vrouw, ook op hele andere plekken dan dat het kan groeien bij een vrouw. dit haar groeit op de verschillende plekken door het hormoon wat testosteron wordt genoemd. Dit is een geslachtshormoon wat vooral veel bij mannen voorkomt.

3 fases haargroei

Ook heb je verschillende fases waarbij het haar groeit op het menselijk lichaam. De eerste fase begint al bij de geboorte. Haar bij de geboorte wordt donshaar genoemd, dit haar groeit al wanneer de baby 3 maanden in de buik zit. Dit haar is heel wollig, waarom dit haar op een baby groeit is zodat de baby op temperatuur blijft. Het meeste haar valt uit bij de geboorte, behalve arm en been haar dit kan je waarschijnlijk nu steeds op je lichaam zien.
De tweede fase is het haar op je hoofd, wenkbrauwen en wimpers. deze haren zitten al op je lichaam voor de geboorte, wimpers hebben we om onze ogen te beschermen tegen stofjes en dergelijke. Wenkbrauwen zijn er grotendeels om het oog net als de wimpers te beschermen, de wenkbrauwen kunnen bijvoorbeeld zweet tegenhouden, maar ook vuiltjes of stofjes voordat het bij de wimpers terecht komt. En niet te vergeten het hoofdhaar. Het hoofdhaar is er om ons schedel en hersenen zo goed mogelijk te beschermen. Het haar kan ons hoofd natuurlijk niet zo goed beschermen als een helm.
De laatste fase begint vooral met groeien wanneer de puberteit begint. Hierbij begint er vooral haar te groeien rondom de geslachtsdelen van het mannelijk en vrouwelijk lichaam. Ook groeit er haar bij de oksels.

Vergelijkbare artikelen

Hooikoorts

5 jaar geleden 0

Ouderen zorg

5 jaar geleden 0

Only registered users can comment.