Waarom online shoppen vaak goedkoper is als shoppen in de winkel.

Online shoppen wordt steeds meer en meer gedaan. Maar waarom is nu eigenlijk hetzelfde product wat je koopt in de online shop goedkoper als wanneer je het in de winkel koopt? Deze vraag wordt door vele mensen gesteld. Veel mensen weten hier het antwoord op, maar natuurlijk ook vele mensen niet. Hierop geven wij voor die mensen een antwoord op de vraag.

Een kort lesje bedrijfseconomie

Voor de meeste producten geld een aantal soorten fasen in een productieproces, dit kan even duren voordat uiteindelijk het eindproduct de consument bereikt. Denk hieraan bijvoorbeeld van grondstof naar de productie zelf, en van de productie naar de groothandel en tot slot van de groothandel tot de winkel zelf. En uiteindelijk moet het dan weer bij de klant aankomen. En elk bedrijf dat wat met een product doet, wilt daar uiteindelijk natuurlijk geld mee verdienen. En dat natuurlijk zoveel als mogelijk is. Maar dan moeten ook de kosten voor bijvoorbeeld het productieproces, terugverdiend worden.

Internet is vaak goedkoper doordat het veel minder fases doorloopt als een product in de winkel. Dit is enorm versimpeld. Er zit minder toegevoegde waarde aan het product, dit maakt de prijs dan ook een stuk lager.

Online winkels maken minder kosten

Dit maakt het dan ook dat online winkels een stuk minder uitgeven als een gewone winkel. Maar ook een winkelpand zelf is duur, zeker midden in de stad. Ook moet het personeel in de winkel allemaal betaald worden. Maar denk dan bijvoorbeeld ook aan gas, elektra, en andere lasten die betaald moeten worden in de winkel. Bij een online shop is het vaak niet meer als gewoon een magazijn. Bij een online shop hoef je ook bijna nooit een grote voorraad aan te leggen. Al koopt u iets op internet, dan wordt het niet bezorgd vanuit dat magazijn, maar dat wordt bezorgd vanuit de groothandel. Dit maakt het dus een stuk goedkoper.

Kijk het internet even goed na

Het dus zeer zeker verstandig om even op het internet een kijkje te nemen om te kijken of een product goedkoper te verkrijgen is als in de winkel. Maar voor vele mensen geeft de prijs van een product de doorslag niet door om het ook daadwerkelijk te kopen. Offline winkelen heeft ook namelijk zo zijn voordelen! Je kunt bijvoorbeeld goed geholpen worden door het personeel, die jou advies geeft wat goed bij jou past en wat je beter niet kunt aantrekken. Ook hoef je het product niet helemaal te retouren je kunt gewoon even makkelijk het product weer terugbrengen naar de winkel al ben je er toch niet zo tevreden mee. Het product vasthouden is ook niet onbelangrijk, even de stof kunnen voelen en kijken of het wel stevig genoeg is. En zo zijn er echt nog wel meer voordelen als het gaat om winkelen in de normale winkels. Maar als voor u het gaat om de prijs van het product dan is het wel even handig om goed te kijken op het internet. Want dan bent u vaak goedkoper uit als u denkt.

Vergelijkbare artikelen

Webdesign

4 jaar geleden 0