Hoe werkt Twitter

Met Twitter kun je overal korte berichten plaatsen, maar je bent beperkt tot slechts 140 tekens lang, dezelfde lengte als die van een enkel SMS-bericht. Deze korte berichten staan bekend als ’tweets’, met betrekking tot het getjilp van vogels, en verschijnen chronologisch op je Twitter-profielpagina. Naast het plaatsen van berichten kun je anderen op Twitter volgen om hun nieuwste tweets in je Twitter-feed te krijgen. Omgekeerd, als iemand je volgt, krijgen ze je tweets in hun feeds. Onnodig te zeggen dat hoe meer volgers u heeft, hoe groter uw potentiële bereik is.

Updates

Zoals gezegd staat Twitter je toe om updates te plaatsen die 140 tekens lang zijn. Je kunt alles delen wat je wilt – wat je eet, waar je aan het eten bent, hoe je je voelt, wie je bent, je politieke opvattingen, enz. Elke keer dat je een nieuwe update deelt, komt deze live openbaar (tenzij u “Beveilig mijn tweets” hebt aangevinkt in de privacy- en veiligheidsinstellingen). Als je tweets zijn beveiligd, kunnen alleen volgers die je hebt goedgekeurd de dingen die je plaatst, zien en ermee omgaan.

Aanmelden

Wanneer u zich aanmeldt bij het platform, ziet u een lijst met de meest recente tweets en kunt u uw tweets plaatsen in uw profiel. Als u de gebruikersupdates van andere mensen in uw Twitter-nieuwsfeed wilt laten verschijnen, moet u ze echter volgen. Evenzo, als die mensen je tweets in hun feed zien, moeten ze je volgen. Het is mogelijk om tweets te vinden en te bekijken van mensen die u niet volgt door onderwerpen te zoeken, maar tenzij u elkaar volgt, verschijnen ze niet op uw thuistijdlijn. Nu dat je de basis hebt, laten we het een en ander op een rijtje zetten en een paar van de Twitter-kenmerken opsplitsen. Noot van de redactie: Met GoDaddy GoCentral kunt u uw website met slechts een paar klikken rechtstreeks koppelen aan uw Twitter-account en andere platforms voor sociale media.

Hoe Twitter te gebruiken

Voordat u iets op Twitter doet, moet u zich aanmelden en een gebruikersnaam maken. Deze gebruikersnaam is ook uw openbare naam. Als de Twitter-gebruiker voor CNN bijvoorbeeld inlogt, gebruiken ze de gebruikersnaam ‘CNN’. En hun Twitter-URL is twitter.com/cnn. Maak dus iets dat u wilt gebruiken om u aan te melden en wilt dat mensen zich herinneren zodat ze gemakkelijk naar uw pagina kunnen gaan. Bij het inloggen merk je dat je een nieuwsfeed hebt. Elke persoon die je volgt, krijgt zijn / haar nieuws hier wanneer ze tweeten. Totdat u mensen gaat volgen, blijft dit echter leeg. Als u iemand wilt volgen, gaat u naar zijn Twitter-pagina en klikt u op ‘Volgen’. Hiermee voegt u ze toe aan uw feed en ziet u hun updates in uw nieuwsfeed. Merk ook de grote sectie ‘Wat gebeurt er?’ Op met de limiet van 140 tekens. Hier typ je updates. Er zijn een paar belangrijke tags – of commando’s – die je op Twitter kunt gebruiken naast de eigenlijke tekst van je tweet, die je helpt om het effectiever te gebruiken.

Vergelijkbare artikelen

Only registered users can comment.