Vitello tonato

Vitello tonato is een echte Italiaanse zomergerecht, daarnaast wordt het ook in Argentinie als kertgerecht bereid. Vroeger waren er namelijk veel Italianen naar Argentinië geëmigreerd. Die mensen hebben dit recept daarom meegenomen naar Argentinië. Het voorbereiden van vitello tonato is een eitje. Vitello tonnato wordt door vele als overheelijk beschouwd. Het zit vol met verschillende smaken die perfect bij elkaar passen. De lekkere tonijnensaus met de zachte smaak van het vlees en daarnaast de knapperige rucola waar ook nog kiemgroenten bij zitten maken het overheerlijk voor op tafel.

Bereidingswijze vitello tonato

Voeg mayonaise met wat sap van een halve citroen toe aan de tonijn, totdat dit glad wordt. Daarnaast dien je hier wat peper en zout aan toe te voegen. Om de salade wat meer smaak te geven kan je hierbij balsamico azijn en olijfolie aan toevoegen. Dresseerd de salade op een schaal omringd door plakjes gebraden kalfsfricandeau.

Bereiding vitello tonato rolletjes

Als eerst dien je de tonijn en ansjovis te zeven. Dan moet je deze ingrediënten in een mixer doen om er een saus van te maken. Daarna moet je de 4 tomaatjes, deze snijd je in stukjes en meng je door de sla. Hierna pak je een plakje fricandeau, en voeg deze toe aan salade om er een rolletje van te maken. Dit doe je precies het zelfde met de andere rolletjes. Als laatste giet je de tonijnsaus over de rolletjes, en om het af te maken strooi je er wat kappertjes overheen.

Garneren

De saus bij de vitello tonnato komt van de tonijn uit blik. De tonijn mix je samen met mayo in de keukenmachine, olijfolie en een gekruide gladde saus. Deze saus wordt weer over de fricandeau geserveerd. Ook dien je deze te garneren met kiemgroenten, rucola en kappertjes. Radijs is prachtig als decoratie. Dit is een beetje pittig en past echt goed bij het gerecht..

Ingrediënten

Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt voor het bereiden van vitello tonato voor 4 personen.

  • 195 gram tonijn in blik
  • 150 gram rucola
  • 400 gram fricandeau (gebraden)
  • 5 eetlepeltjes mayonaise
  • 3 eetlepeltjes citroensap
  • 3 eetlepeltjes kappertjes

Vitello tonnato met rosbief bereiding

Doe de tonijn samen met de mayonaise, ansjovisfilets, kappertjes en een paar druppels citroensap in het hakmolentje van een staafmixer en pureer tot een gladde saus. Vitello tonnato is ook weer een ander variant van de vitello tonnato. Hierbij ga je als eerst tonijn samen met ansjovisfile, mayo, kappertjes en een beetje citroensap pureren totdat het een saus wordt.
Dan is het tijd om de rosbief in plakjes te snijden, deze verdeel je weer over het bord. Besmeer de rosbief vervolgens royaal met de tonijnmayonaise en verdeel er wat kappertjes over. Garneer tot slot met wat blaadjes rucola.

Vitello tonnato varkensvlees

Het is niet altijd noodzakelijk om kalfsfricandeau te gebruiken tijdens het maken van vitello tonnato. Als je fricandeau van varkensvlees gebruikt kom je ook veel voordeliger uit. Je kunt hier dus een verandering aan geven. Kalfsfricandeau is natuurlijk wel het lekkerst maar ook kost het veel tijd om het te bereiden. Het is aan jouw de keus wat voor vlees je wilt gebruiken. Van een slager, of lekker goedkoop met varkensvlees.

Vergelijkbare artikelen

Gojibessen

6 jaar geleden 0

Satésaus

5 jaar geleden 0

Aardappel tortilla

8 maanden geleden

Only registered users can comment.