Gerookte zalm

Gerookte zalm is een voorbereiding van zalm, meestal een filet die al genezen en warm of koud word gerookt. Als gevolg van zijn matige hoge prijs, word gerookte zalm beschouwd als een delicatesse. Hoewel de term lox soms op gerookte zalm toegepast wordt, zijn er wel allemaal verschillende producten van.

Presentatie

Gerookte zalm is een populaire ingrediënt in hapjes, is vaak gecombineerd met roomkaas en citroensap. In Noord-Amerika dreigt gerookte zalm zeer dun te worden gesneden en word geserveerd op brood met roomkaas of met gesneden rode ui, citroen en kappertjes. In de keuken van de Pacific Northwest van de Verenigde Staten en Canada, word gerookte zalm ook gemaakt met filets of met nuggets, met inbegrip van hickory of elzen-gerookte variëteiten en gekonfijte zalm (gerookte en honing, of suiker-geglazuurd, ook bekend als “Indiase candy”). In Europa, word gerookte zalm ook wel dun gesneden of in dunnere filets, verkocht als gehakt restjes voor gebruik in de keuken. Het wordt vaak gebruikt in patés, quiches en pasta sauzen. Roerei met gerookte zalm in gemengd is een ander populair gerecht. Gerookte zalm salade is een sterke-smaak salade, met ingrediënten zoals ijsbergsla, gekookte eieren, tomaat, olijven, kappertjes en prei en gekruide yoghurt als kruiderij. Sneetjes gerookte zalm is een populaire voorgerecht in Europa, meestal opgediend met één of ander soort brood. In het Verenigd Koninkrijk worden ze meestal gegeten met bruin brood en een squeeze van citroen. In Duitsland worden ze op toast of zwart brood gegeten. In de joodse keuken, word gerookte zalm ook wel lox genoemd en wordt gegeten op een bagel met roomkaas. Gerookte zalm wordt soms gebruikt in sushi, hoewel niet op grote schaal in Japan; het is meer waarschijnlijk worden ondervonden in Noord-Amerikaanse sushi bars. De rol van Philly combineert van gerookte zalm en crème kaas en rolt in rijst en nori.

Geschiedenis

Roken wordt gebruikt voor het behoud van de zalm tegen bederf van het micro-organisme. Tijdens het roken zalm de vis is genezen en gedeeltelijk gedehydrateerde, die de activiteit van bacteriën belemmert. Een belangrijk voorbeeld hiervan is Clostridium botulinum, die kan aanwezig zijn in zeevruchten en die vermoord wordt door de hoge warmte-behandeling die tijdens het rookproces optreedt. Gerookte zalm werd in de culturen van de inheemse Amerikanen voor een lange tijd gemaakt. Gerookte zalm was ook een gemeenschappelijk gerecht in Griekse en Romeinse cultuur doorheen de geschiedenis hebben vaak wordt gegeten bij grote bijeenkomsten en feesten. Tijdens de Middeleeuwen, gerookte zalm werd een deel van iemands dieet en werd geconsumeerd in soepen en salades, die de eerste Rookvrije fabriek uit Polen in de 7e eeuw na Chr. was De 19e eeuw de opkomst van de Amerikaanse gemarkeerd gerookte zalm industrie in de westkust, verwerking van Pacifische zalm uit Alaska en Oregon.

Productie

In het Atlantisch Zeegebied alle gerookte zalm komt van de Atlantische zalm, veel daarvan in Noorwegen, Schotland, Ierland en de kust van het oosten van Canada (met name in de baai van Fundy) gekweekt. In de Stille Oceaan, mogen een verscheidenheid van zalm soorten worden gebruikt. Omdat de visteelt is verboden door de staatswet, zijn alle soorten Alaska zalm wilde Pacific soorten. Pacific soorten zalm omvatten chinook (“koning”), sockeye (“rood”) (“zilver”) coho, chum (keta) en roze (“gebochelde”).

Vergelijkbare artikelen

Wat is hummus

5 jaar geleden 0

Grieks eten

4 jaar geleden 0

Only registered users can comment.