Vignet Zwitserland

Als je naar Zwitserland gaat, mag je niet zomaar over de snelwegen rijden. Om gebruik te mogen maken van de snelwegen heb je een vignet Zwitserland nodig. Als je dit vignet hebt dab mag je  over de snelwegen rijden. Het is verplicht, als je bijvoorbeeld als op wintersport gaat of als je in de zomer van  plan bent om naar Zwitserland te gaan.

Ben je opzoek naar een vignet Zwitserland dan heb je vast wel eens gehoord over de verschillende vignetten die te krijgen zijn in Zwitserland. Zo is er een autovignet, wegenvignet en een tolvignet Zwitserland. Al deze vignetten zijn wat verwarrend, er zit echter geen verschil in deze vignetten. Dus ga je naar Zwitserland, dan heb je aan het vignet Zwitserland genoeg.

Vignet kopen

De Zwitserland vignetten kun je kopen bij de Zwitserse grens, bij de grensovergang in Zwitserland en zelfs bij tankstations. Het is veel handiger om je vignet online te bestellen, door dit te doen voorkom je lange wachtrijen bij de grens. Wachten bij de grens is nooit fijn, dus als je een vignet online aan vraagt scheelt het een hoop tijd, waardoor je bijvoorbeeld eerder op de ski’s staat of boven op de berg staat te genieten van het mooie uitzicht.

Een vignet Zwitserland is lang geldig, zo is deze meer dan een jaar geldig, 14 maanden om precies te zijn. De ingangsdatum van de vignet is 1 december van ieder jaar tot 31 januari 14 maanden later.

De vignetten in Zwitserland zijn niet alleen voor automobilisten verplicht die over de snelwegen van Zwitserland willen rijden. Ze zijn er ook voor caravans, motoren en aanhangers. Als je dus met je auto en aanhanger of caravan achter de auto rijdt, dan heb je 2 Zwitserse vignetten nodig.

maanden later. De vignetten in Zwitserland zijn niet alleen voor automobilisten verplicht die over de snelwegen van Zwitserland willen rijden. Ze zijn er ook voor caravans, motoren en aanhangers. Als je dus met je auto en aanhanger of caravan achter de auto rijdt, dan heb je 2 Zwitserse vignetten nodig.

Vignet opplakken

Het is de bedoeling dat het vignet is opgeplakt voordat je de grens overgaat. Als je het vignet wel bij je hebt maar niet hebt opgeplakt dan is deze niet geldig. Als het vignet niet is opgeplakt op het moment dat je de grens van Zwitserland over gaat dan is er een kans dat je een boete kan krijgen. Naast dat je een boete kan krijgen is er ook nog kans dat je een nieuw vignet moet kopen. Zelfs als je de vignet bij je hebt maar niet hebt opgeplakt. De regels hiervoor zijn zeer strikt.

Tip: Koop het vignet vooraf

Als je het vignet Zwitserland vooraf al in Nederland koopt, heb je alle tijd om deze op de juiste manier op te plakken in de auto. Het voordeel van de vignet alvast kopen is ook dat je niet hoeft te wachten voor de grens om een vignet te kopen. Het scheelt je gewoon veel tijd voor weinig moeite.

Vergelijkbare artikelen

Vespa’s

6 jaar geleden 0

Rijbewijs

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.