Vespa’s

Geschiedenis Vespa’s

Piaggio was oorspronkelijk een vliegtuigbouwer voor in de oorlog. Na de Tweede wereldoorlog mochten ze geen vliegtuigen meer bouwen. Daarom heeft Piaggio-directie het besloot genomen om hun productielijn te transformeren naar een scooterfabriek. De productie van deze scooters heeft het merknaam Vespa gekregen en daarmee werd Piaggio in het jaar 1946 beroemd. Piaggio heeft van dit merk scootermodellen, scootertypes en scootervariaties met een totaal aantal van ruim 144. Deze wereldberoemde modellen zijn door verschillende chassis codes gekenmerkt. Toen de Vespa eta4 in het jaar 1996 gelanceerd werd waren er sinds het originele model dat uit het jaar 1946 komt al meer dan 20 duizend wijzigingen aangebracht. Er werden in totaal meer dan 1500 onderdelen aan de Vespa vervangen.

Eerste Vespa model

De Vespa 98 die uit het jaar 1946  komt is de allereerste Vespa die aangedreven werd door een 98 cc motor die een paardenkracht van 3,2 leverde. Dit deed deze scooter met maar liefst 4,500 toeren per minuut en bereikte een topsnelheid van maar liefst 60 kilometer per uur. Dit eerste model van de Vespa productielijn is in productie geweest voor ongeveer twee jaar. De nummers 1 tot en met nummers 2,464 werden in het jaar 1946 geproduceerd. De nummers 2,465 tot en met nummers 18,079 werden in door de Piaggio scooterfabrikant in het jaar 1947 geproduceerd.

Vespa modellen 2006 – 2007

De Vespa gtv en de Vespa ixv uit het jaar 2006 worden als een absolute legende beschouwd. Deze twee scootermodellen rekenen herhaaldelijk de elementen toe van de jaren 50 en 60 in. Dit is te zien in de styling, vorm en in de functie. Tevens waren deze twee scootermodellen als de pioniers beschouwd van de tweewielers. De Vespa gtv is te verkrijgen met een 125 motor en een 250cc motor. Dit model onderscheidt zich doordat de koplampen gemonteerd zijn op het spatbord, dit is hetzelfde als bij het prototype uit het jaar 1946. De Vespa ixv is te verkrijgen met een 50, 125 en 150cc motor en deze is te herkennen door zijn strakke look. Dit model beschikt ook over een minimalistische uiterlijk, dit met een open stuur.

De Vespa s met zijn 50 en 125cc motoren uit het jaar 2007 heeft een sportieve uitstraling. Dit komt door een mix van een fascinerende style en herinneringen. De Vespa s heeft haar minimalistische design van de modellen uit de jaren 70, net als de 50 special en het model de Vespa Primavera.

De Vespa Sprint

Dit model is de opvolger van het model de Vespa s.  Deze unieke scooter wordt herkend aan zijn sportieve uitstraling en dit in een combinatie met een retro gevoel. Deze scooter is van een Italiaanse makelij en daarom erg aantrekkelijk. Deze scooter heeft 14-spaaks met 12 velgen,  rode verlichting met een mooi dashboard, een uniek zadel met spiegels die zijn afgeleid van het model de Vespa 946. Tevens is dit model ook milieuvriendelijk en voldoet het aan de strenge eisen. Deze scooter is dan ook nog van een uitmuntend kwaliteit. Dit model kan je ook in een aantal kleuren krijgen waaronder rood, wit, geel en donkerblauw.

Only registered users can comment.