Auto kopen versus leasen

Wat te overwegen bij het kopen versus leasen

Aangezien u in de eerste plaats heeft gevraagd naar de meest financiële zin, vindt u hier hoe u dat kunt achterhalen en wat meer overwegingen. Laten we als voorbeeld kijken naar de kosten tussen het kopen of leasen van een auto van €20.000 voor vijf jaar, uitgaande van hetzelfde percentage van 6% op een nieuwe autolening (afbetaald in 3 jaar) en de lease (twee huurcontracten van 3 jaar), en het rijden van 12.000 mijl per jaar (nummers verstrekt door Edmunds).

1. Uw maandelijkse cashflow: 

het leasen van een auto heeft vaak een lagere maandelijkse betaling in vergelijking met het financieren van een auto met dezelfde leenvoorwaarden, omdat u met een leasecontract betaalt voor de waardevermindering van de auto in die jaren in plaats van de volledige voertuigkosten . Als u elke maand toegang tot meer contanten nodig heeft, kan leasing gunstiger zijn.In ons voorbeeld is de maandelijkse betaling van de autolening €608 per maand; de lease-overeenkomst is €350 per maand voor de eerste 3-jarige huurovereenkomst en vervolgens €385 per maand voor de afgelopen twee jaar (omdat een tweede huurovereenkomst is geïnitieerd).

2. Beschikbare besparingen voor een aanbetaling en initiële kosten:

de meeste huurovereenkomsten hebben een lage aanbetaling of u kunt de dealer vragen om af te zien van de aanbetaling, en u betaalt ook minder voor de omzetbelasting op een huurovereenkomst (de belasting wordt berekend in de meeste staten alleen op de maandelijkse betalingen, niet de totale kosten van de auto). Net als bij de lagere aanbetaling heeft leasing een kleinere impact op uw budget en kassaldo.Voorbeeld: €3.000 aanbetaling voor de lening versus €2.000 voor de lease.

3. Hoeveel u rijdt:

als u veel rijdt – meer dan 10.000 tot 15.000 mijlen, afhankelijk van de leaseovereenkomst – moet u waarschijnlijk voor elke mijl extra betalen. Smart Money zegt dat veel leasemaatschappijen 15 tot 20 cent per mijl vragen voor extra mijlen, maar dat je minder kunt betalen (10 cent per mijl) als je ze vooraf koopt wanneer je over de lease onderhandelt. Kiplinger merkt op dat hoewel de extra kilometers straf zwaar klinkt, als je van plan bent om te handelen in een auto die je hebt gekocht, je ook bestraft zou worden voor bovengemiddelde kilometers.Dit voorbeeld heeft geen extra kilometervergoeding, maar als je 5.000 mijl over de overeenkomst hebt gereden, bij 20 cent per mijl, zou dat je €1.000 kosten.

4. Hoe hard u in de auto zit:

als u gevoelig bent voor krassen in uw auto of een hoog risico op schade van kinderen of andere gevaren, is een lease misschien niet voor u vanwege de slijtage- en – tarieven. De gebruikskosten variëren en zijn afhankelijk van uw overeenkomst, maar Lending Tree zegt dat deze doorgaans beperkt zijn tot het totaal van de leasebetalingen van drie maanden.Ons voorbeeld omvat ook geen gebruikskosten, maar als u de auto niet zuiver kon houden, zou de betaling van drie maanden in dit voorbeeld €1.155 zijn.

5. Als u met de auto voor zaken rijdt:

Wanneer u lease, kan een deel van de afschrijving en financieringskosten van de auto worden afgetrokken van uw belastingen. Rente op leningen om een ​​auto te kopen, is echter niet aftrekbaar. De IRS heeft een handleiding voor het berekenen van de belastingaftrek voor een leaseauto (er zijn veel berekeningen gebaseerd op uw bedrijfspercentage van het gebruik van de auto, hoeveel de autokosten en extra kosten in verband met de auto, zoals gas en onderhoud).

6. Hoe lang je van plan bent om de auto te houden en hoe flexibel je moet zijn:

dit is natuurlijk een grote overweging, want als je echt maar een paar jaar met de auto wilt rijden, is leasing de handigste optie. U betaalt echter veel als u probeert om uit de lease te komen voordat de termijn is verstreken, zo veel als zes extra maanden met betalingen, volgens Smart Money. Je moet er zeker van zijn dat je je kunt houden aan de voorwaarden van je huurovereenkomst.

Vergelijkbare artikelen

Only registered users can comment.