Leedsichthys

Leedsichthys

De Leedsichthys is een bekende water dino soort. Hij is eigenlijk een soort die met een dolfijn wordt vergeleken. Het is een echte vechter maar dat is best wel gek omdat dolfijnen juist niet bekend staan om het vechten maar meer om het lieve vrolijke gedrag in de zee. Zo zie je dus maar dat er veel kan verschillen. Deze dino kan je eigenlijk zien als half haai en half dolfijn want soms kon deze soort erg agressief zijn en de stuipen op het lijf jagen van heel veel andere organisme in het wild en vooral in het water, waar de Leedsichthys veel voorkwam. Hij had ook veel nesten hier en kon zich snel voortplanten. Niet alleen in het water maar soms ook buiten het water kon hij soms af en toe gevaarlijke spring acties doen waardoor de kust niet altijd veilig was voor de andere soorten en dieren die er rond liepen.

Gewicht en lengte

Deze dino is moeilijk in te schatten omdat hij in het water leefde en hierdoor werd alles gewichtloos. Veel onderzoekers hebben boven water een andere soort project gestart waardoor ze hem kunnen schatten over het gewicht. Ze gaan er van uit dat je hem kon vergelijken met een reuzenhaai als het gaat om lengtes en gewicht. Dit houdt dus in dat de haai ook sterk was en ook tijdens de dinoperiode kon leven. Zijn gewicht was in ieder geval rond de 50/100 kilo. Dat is best zwaar voor een vis, zeker in het water. De lengte kon verschillen en was meestal in de zomers wat langer omdat hij actiever was. Volgens wetenschappers was de gemiddelde lengte rond de 17 meter.

Periode en tijdvak

De Leedsichthys leefde in te tijd van de Pachycormidae. 17 meter was klein voor een dinosaurus en daardoor was hij snel kwetsbaar en raakte hij snel de vijand als prooi. We zien hem ook wel als een van de zwakkere. De Leedsichthys had dus een korte leerperiode met veel vijanden. Dinosaurussen zijn af en toe moeilijk te plaatsen en soms sterven ze nou eenmaal snel uit. De Leedsichthys hield het dus niet erg lang vol, als je kijkt naar zijn vijanden en andere soorten in het water verklaart dat wel een hele hoop.

Natuurlijke vijanden

De Leedsichthys had veel vijanden in het water. Buiten het water was hij niet heel bekend. In het water waren vooral de haaiensoorten en de krokodillendino ’s die gevaar stichten. Niet elke dino heeft een specifieke vijand het is meestal een groep of een soort wat niet echt lekker klikte in de samenleving die tijd.

Dieet en het eten

De Leedsichthys was meestal bezig met zoeken van plantjes in het water en zoeken van onderwater vruchten. Vooral de grote oceaan was een van zijn lievelingsplek. Ook al had hij veel vijanden kon hij zich hier goed vinden en lekker leven. Als dieet kon hij af en toe niet eten doordat hij zelf prooi was voor een bepaalde tijd. Hierdoor kon hij veel gewicht verliezen en was hij soms wat sneller in het water na deze periodes.

Vergelijkbare artikelen

Moscow

6 jaar geleden 0

Europese unie

6 jaar geleden 0

Anime

5 jaar geleden 0

Only registered users can comment.