Verwarmingsketel

Een verwarmingsketel staat ook wel bekend als een combiketel, cv-ketel of hr-ketel. Het zorgt voor de verwarming waar u woont en voor warm water dat uit de kraan stroomt. Daarnaast bestaat er ook nog een soloketel. De soloketel zorgt alleen maar voor warmte in huis, dus dat betekent dat de soloketel het water niet verwarmt want daar heb je weer een boiler voor nodig. Daarbij moet het water uit een boiler of geiser stromen. Hedendaags schaft men een Hr-verwarmingsketel aan. Dit is namelijk de meest populaire verwarmingsketel. De rede hiervoor is het gehalte van het rendement van minstens 100%. Dankzij het hoge rendement gehalte zijn de energiekosten significant lager.

Rendementsverwarmingsketel

Een hoog rendementsverwarmingsketel werkt voornamelijk op aardgas. De verwarmingsketel met een hoog rendement heeft uiteraard een hoger rendement dan een gestandaardiseerde gasketel. De prijs voor een hoge rendementsketel is ligt hoog, maar naarmate je de hoge rendementsketel frequent gebruikt, zal je de kosten terugverdienen door het lage verbruik aan energie. Ook is de naam voor rendementsketel vindbaar als je opzoekt naar lage temperatuurketel.
Het hogere rendement is afkomstig van de warmtewisselaar. Deze verwarmt de verwarmingsketel met rookgassen. Een klein gedeelte van de warmtedamp condenseert hierdoor. Het gevolg hiervan is dat het warmte overdraagt. De warmte voorkomt dat het snel en gemakkelijk energie verliest. Op hetzelfde moment kan er dezelfde hoeveelheid aan brandstof worden binnengehaald. Alleen werken verwarmingsketels met een hoog rendement goed wanneer er voldoende vraag is naar warmte. Als je het met wat oudere verwarmingsketel vergelijkt, hoeft het water niet op dezelfde temperatuur verwarmd te worden.

Hr-ketels

Ook bij Hr-ketels bestaat er een verschil rondom aardgas. Je hebt de gestandaardiseerde Hr-verwarmingsketel, de Hr+-verwarmingsketel en uiteindelijk de verwarmingsketel met als extra een Hr TOP-label. De verwarmingsketel die men als een Hr TOP-label kenmerkt, is de meest zuinige verwarmingsketel op de markt. Wanneer je milieuvriendelijk onderneemt, is de keuze bij het aanschaffen voor een nieuwe verwachtingsketel niet moeilijk. Dan is de verwarmingsketel met een Hr TOP-label de meest logische keuze. Daarnaast kunt u ook nog kijken naar het Optimaz-label. Hier kunt u zien hoeveel stookolie zo’n verwarmingsketel gebruikt. Ook is er de Optimaz Elite. Deze focust zich weer op condensatieketels.
Het is erg belangrijk dat de ketel het Europese CE-veiligheidslabel heeft. Monteurs sluiten de verwarmingsketel niet aan wanneer de verwarmingsketel geen veiligheidslabel heeft. Dit is een officiële regel bij het aansluiten van een verwarmingsketel. Mensen kopen verwarmingsketel regelmatig in het buitenland, waardoor de verwarmingsketel vaak ontbreekt.
De prijs van een verwarmingsketel hangt af van de fabrikant en het label. Normaliter ligt de prijs voor een verwarmingsketel tussen de 1600 euro en 2400 euro. Wanneer je voor een condensatieketel kiest, loopt de prijs gemakkelijk op. Het kan verschillen tussen de 1800 euro en 5100 euro. De prijs is zo duur, omdat het een milieuvriendelijke verwarmingsketel is.
Als je een nieuwe verwarmingsinstallatie plaatst, is het verstandig dat u contact maakt met een monteur. Door middel van zijn hulp kunnen jullie gezamenlijk beslissen welke verwarmingsketel het beste in uw huis past. Daarom is het verstandig om uw monteur om advies te vragen. Naarmate de keuze is bepaald, maak je een afspraak met de monteur. Uiteindelijk plaatst de monteur uw verwarmingsketel in huis.
TIP! Het is verstandig om de verwarmingsketel regelmatig te controleren.

Vergelijkbare artikelen

Gmail aanmaken

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.