Vakanties

Op vakantie gaan vinden wij als mensen erg leuk. Even weg van het werk, weg van school,nieuwe omgeving, weg van thuis en relaxen. Ga je op zomervakantie of juist op wintersport of allebei? Meer dan de helft van de Nederlanders gaat op vakantie, de populairste vakantie is de zomervakantie dan gaan de meeste mensen op vakantie.

Zomervakantie

De zomer is de populairste periode om op vakantie te gaan, het is vaak lekker weer, je hebt langer de tijd om op vakantie te gaan en er is vaak meer te zien. Veel gezinnen met kinderen gaan in de zomervakantie. De kinderen hebben dan vakantie en er is veel te boeken. De prijzen in de zomervakantie zijn wel vaak aan de hoge kant omdat, reisorganisaties, campings en hotels dan juist goed kunnen verdienen omdat het vaak een seizoensbaan is. Er zijn een hoop landen om in de zomer op vakantie te gaan, maar een paar landen springen er bovenuit die erg populair zijn om op vakantie te gaan. Deze landen zijn onder andere, Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland, Oostenrijk en Kroatië. Het weer is er vaak lekker en er is een hoop te zien in die landen. De natuur is vaak verschillend door het land heen. 

Het populairste land onder de Nederlanders is Frankrijk, gemiddeld gaan er jaarlijks 1,3 miljoen Nederlanders naar Frankrijk. In Frankrijk zijn er veel gebieden. De Dordogne, de Ardèche en Normandië, zijn de populairste gebieden in Frankrijk waar er mensen op vakantie gaan. Campings en hotels zijn het populairste om in de zomer heen te gaan. Mensen die naar een camping gaan hebben vaak een eigen caravan of camper of ze huren een stacaravan. Vakanties in een hotel worden ook elk jaar steeds populairder, en vooral onder de wat jongere gezinnen. Er wordt regelmatig gekozen voor een all inclusive, waarbij eten en drinken in het bedrag zitten. Hotels met een zwembad doen het vaak beter dan hotels zonder zwembad. Vaak bij de zomervakantie is het de bedoeling om tot rust te komen, maar sommige mensen vinden het ook leuk om een actieve vakantie te hebben.

Wintervakantie

Wintervakantie is ook erg populair bij de mensen. Vaak wordt er rond de kersttijd op wintervakantie gegaan, mensen vieren kerst in het buitenland met hun gezin of familie en gaan ook skiën. In Februari gaan ook nog veel mensen op wintersport. Bekende wintersport landen zijn, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië en Zwitserland. Het bekendste wintersport land onder de mens is Oostenrijk. Bekende wintersportgebieden in Oostenrijk zijn, Saalbach Hinterglemm, Zillertal en Brixental. Veel mensen skiën of snowboarden, maar sommige mensen gaan mee alleen voor de gezelligheid en gaan naar de après ski. Après ski wordt vaak gedaan na een dagje skiën, je gaat met z’n allen naar de kroeg en gaat wat drinken met elkaar en er is vaak een groot feest met muziek en veel drank. De dag erna ga je weer skiën en zo gaat het eigenlijk de gedurende vakantie door. Je verblijft vaak in een hotel of in een huisje.

Rondreizen

Wat steeds populairder wordt zijn de rondreizen, vooral de rondreizen in Azië. Een hoop mensen kiezen er steeds meer voor om een rondreis door een land te maken, zodat je meer van het land ziet en te weten komt van het land. Een bekend land waar een rondreis steeds vaker voorkomt is Thailand. Vaak begin je vanuit de hoofdstad en blijf je daar een paar dagen en ga je Bangkok verkennen. Na een paar dagen vertrek je vanuit Bangkok en trek je verder het land in. Je komt meer te weten van de cultuur van het land en je ontdekt en ziet meer van het land. Vaak verblijf je in een hotel een paar dagen, maar het kan ook voorkomen dat je soms bij iemand lokaal verblijft. Je kan je rondreis zelf samenstellen maar je kan het ook laten samenstellen door een reisorganisatie. Als je de reis laat samenstellen door een reisorganisatie ben je wel ieder geval zeker dat je langs alle hoogtepunten van het land komt.

Vergelijkbare artikelen

Valencia

6 jaar geleden 0

Amsterdam

6 jaar geleden 0