Verschillende soorten kruiden

Aarmunt:

Aarmunt, ook wel mentha spiceta genoemd, is een groene munt die oorspronkelijk uit midden en zuid-europa komt. Aarmunt vormt in combinatie met watermunt tot peperpumt, anders gezegd mentha spiceta + mentha aquacita = mentha pipereta. De bloemen die aan deze plant groeien zijn lila- roze van kleur en bloeien in de maanden juli tot augustus, ze bladeren van de planten groeien tot wel 30 centimeter hoog. De plant staat erg mooi in tuinen, vooral tuinen op het zuiden komen ze goed tot hun plek want hier krijgen ze lekker veel zon. 

Waar wordt aarmunt voor gebruikt?

Aarmunt kan worden gebruikt als kruidenthee maar ook als keukenkruid.

Rozemarijn:

Rozemarijn, ook wel salvia rosmarinus genoemd, is een lipbloemenfamilie of een dwergstruik. De vaste plant komt oorspronkelijk uit Zuid-Europa en klein-Azië, de plant heeft onderaan houtachtige stengels en kan zelfs in Nederland overwinteren. De takken van rozemarijn kunnen variëren in hoogte van een halve meter tot wel anderhalve meter. De bladeren zijn lijnvorming en grijs of donkergroen van kleur. In de Benelux groeit de plant van april tot en met juni. De bloemen die eraan groeien zijn blauw violette, en soms wit van kleur.

Dragonkruid

Dragonkruid wordt het meest gebruikt in de Franse keuken. Als je Frans kookt heb je zeker de dragonkruid thuis vast liggen. De smaak van de dragonkruid is sterk en erg bitter , je kunt het vergelijken met een peperachtige smaak , maar een toevoeging van anijs als een nasmaak.  het plant zelf kun je vergelijken als een basilicum , maar het smaakt zelf naar peper. Je moet er met mate mee omgaan , het kan snel je gerecht overheersen met de bittere en sterke smaak. Dragonkruiden kun je ook vinden in verschillende sauzen zoals mosterd.

Oorspronkelijk

Dragonkruiden komen oorspronkelijk uit het Azië en word al eeuwen gebruikt . de dragonplant is volledig eetbaar. Uit de bladeren van de dragonplant kun je ook thee mee maken , het is goed voor de nieren. Verse dragonkruiden zijn van groene kleur en bij gele kleur is hij niet meer vers.

Gemalen kaneelpoeder

Word regelmatig gebruikt bij zoete gerechten. Kaneelpoeder is van een zachte smaak die niet heel sterk is en niet heel overheersend maar, wel een lekkere aroma en als toevoeging bij gerechten. Kaneel word ook veel gebruikt bij nagerechten als pudding , gebak en appelmoes. bovendien kun je kaneel ook gebruiken bij vleesgerechten dit word veel gebruikt in Indiase en de Chinese keuken.

Ook lekker in drinken

Kaneel is ook bekend in drinken , het is heel gezond voor je lichaam samen met een schijfje citroen en gember. Het word in de winter en herfsttijden  gebruikt in thee maar ook in  koffie.

100% kaneelpoeder uit madagascar.

Vergelijkbare artikelen

Over stoofpeertjes

5 jaar geleden 0