Vakantie Canada

Canada is ’s werelds op een na grootste land, maar het lukt nog steeds om over het hoofd gezien te worden als het gaat om Noord-Amerikaanse reizen.

De stranden van Canada zijn geen rumoerige badplaatsen zoals in Mexico of het Caribisch gebied – de kustlijn wordt bezaaid met met sneeuw bedekte bergen en geëtst met fietspaden aan het water. De grootste steden van Canada hebben bekroonde restaurants om te wedijveren met restaurants in New York, evenals bekroonde wijngaarden en ambachtelijke brouwerijen. Canada heeft een aantal van de meest etnisch diverse gebieden van Noord-Amerika, een van de oudste steden, het grootste skigebied en veel ahornsiroop.

Om de bruisende toeristische bezienswaardigheden van de Great White North te vieren, stelde MONEY een lijst samen van de 10 beste plaatsen om te bezoeken in Canada. Met behulp van onze Best in Travel-database berekenden we de steden die de beste waarde bieden voor uw dollar: plaatsen met betaalbare hotel- en vliegtarieven die tal van excursies, musea, restaurants, etc. bieden. (Tenzij anders vermeld, zijn de prijzen uitgedrukt in Amerikaanse dollars. .)

Calgary, Alberta

Calgary heeft andere Canadese steden voorrang gegeven – letterlijk.

Naast het bieden van natuurlijke schoonheid en historische bezienswaardigheden, is de stad vooral bekend om de Calgary Stampede – een 10-daagse rodeo met een parade, een stier rijden en een 36-ploeg derby. ‘S Avonds is er muzikaal amusement en vuurwerk, en carnavalstochten en Canadees carnavalsvoedsel. Het eten is verspreid over de locatie. De Stampede vindt plaats in juli en tickets kosten minder dan $ 14 Amerikaanse online.

Als rodeo’s niet jouw ding zijn, geen angst: de stad bruist van binnen en buiten avonturen. Ga op warmere dagen naar het Prince’s Island Park om buiten te skaten of Shakespeare in the Park te verkennen. Je kunt een cocktail pakken en genieten van het uitzicht op de stad bij Sky 360 Restaurant and Lounge in de Calgary Tower, of leren hoe je bont moet ruilen als een kolonist uit 1860 in het grootste museum over levende geschiedenis van het land.

Quebec City, Quebec

Francofielen en Europese geschiedenisliefhebbers zullen genoeg te doen hebben in Quebec City, een van de oudste steden van Noord-Amerika. De geplaveide straten zijn bekleed met huizen uit de 17e en 18e eeuw en historische kerken. Hier vindt u de eerste Anglicaanse kathedraal van het continent, de eerste Franstalige universiteit en de oudste krant.

Lonely Planet moedigt reizigers aan om Quebec City te bereiken in de winter. Langlaufers moeten naar de vlaktes van Abraham gaan, de thuisbasis van een gelijknamige strijd in 1759. De paden bieden uitzicht op de St. Lawrencerivier aan de ene kant en de skyline van de stad – inclusief het iconische Chateau Frontenac hotel – aan de andere kant . Een andere exclusieve activiteit in de winter is het beroemde Winter Carnaval van Quebec City, waar u ijssculpturen, parades, schaatsbanen en ijskano-races kunt vinden.

Verwacht Franse gerechten van topkwaliteit te eten. Snoepjes zijn onder andere de suikertaart in Café Krieghoff in de stad of een doos met Parijse macarons (iets meer dan $ 11 Amerikaanse) uit de bakkerij van Le Croquembouche. Zorg ervoor dat je een kopje van Quebec’s kenmerkende Caribou pakt, een zoete drank gemaakt van rode wijn, whisky en ahornsuiker met verschillende kruiden. Feestgangers sluipen soms het Winter Carnival in door het in holle plastic stokken te gieten; je kunt het ook bestellen in glazen shotglazen.

Vergelijkbare artikelen

Zuid-Holland

5 jaar geleden 0

Zwembad Nederland

6 jaar geleden 0

Vakanties

1 jaar geleden

Only registered users can comment.