Twitch

Wat is Twitch?

Twitch is een live streaming website waarbij je als host games kunt streamen. Twitch kan ingezet worden voor intensieve gamers. Deze gamers streamen allerlei games, waaronder horror, actie, avontuur, puzzels en sciencefiction. In 2011 is het geïntroduceerd als gevolg van het succesvolle justin.tv. Deze site focuste zich daarvoor wat het streamen van games betreft. Op deze site werden vooral E-sports competities uitgezonden. E-sports zijn gamecompetities waar verschillende teams de strijd aangaan met elkaar. Spellen zoals Rainbow Six Siege, Smite en Rocket League zijn goede voorbeelden van e-sports toernooien.

De populariteit van Twitch steeg al enorm snel. In 2013 had Twitch al 45 miljoen kijkers die streams van gamers volgden. In 2014 stond Twitch op nummer 4 wat het internetverkeer in de Verenigde Staten betreft. Het bedrijf achter justin.tv veranderde de naam al snel in Twitch Interactive. Vervolgens werd er een nieuwe site voor Twitch opgericht, terwijl justin.tv niet meer erkend werd als een website. In 2015 kondigde Twitch aan dat er meer dan 1.5 miljoen mensen zijn die uitzenden. Ook het aantal kijkers per maand is significant gestegen. Nu heeft Twitch zo’n 100 miljoen bezoekers per maand.

Wat is de geschiedenis van Twitch?

De oprichters Emmet Shear en Paul Denino lanceerde justin.tv in 2007. De website was eerst verdeeld in verschillende categorieën. Ook de populariteit van games steeg destijds. In 2011 bracht het bedrijf een andere versie van justin.tv uit, namelijk Twitch Interactive. Dit bleek achteraf ook een succesvollere versie van justin.tv te zijn. Twitch.tv werd officieel gelanceerd op 6 juni in 2011. Sindsdien trok Twitch.tv meer dan 35 miljoen bezoekers per maand. In 2013 had Twitch ongeveer 80 werknemers. Het bedrijf is gevestigd in San Fransisco.

Twitch krijgt extra hulp van bedrijven die geld investeren in de service van Twitch. Sindsdien steeg Twitch in de populariteit en de aandelen stegen daardoor ook in waarde. Het gevolg was dat er meer investeerders geld hadden besteed. Voor het eerst in 2013 was het bedrijf ook winstgevend. Daarvoor haalden Twitch geen winst uit hun diensten.

Op het moment dat de concurrent own3d.tv geen succes meer boekte, verdween het langzaam van internet. Daardoor werd Twitch de meest populaire streamingswebsite van internet. Twitch was daardoor ook de enige echte streamingswebsite waar gamers konden streamen. Er waren natuurlijk ook varianten van twitch.tv, maar geen enkele soortgelijke concurrent kon het succes van Twitch.tv zelf waarmaken. Ook YouTube en Dailymotion begonnen met een streamservice, maar op dit moment blijft Twitch de nummer één wat het streamen van games betreft.

Wat is het gevaar van Twitch?

Twitch bleek gevoelig te zijn voor hackers. Op 24 maart in 2015 hadden hackers toegang tot verschillende accounts. Sommige accounts waren gereset en dit was zonde van al de streams. Gelukkig werd er geen persoonlijke informatie gedeeld, zoals gegevens van een creditcard. Uit onderzoek bleek dat verschillende wachtwoorden gelekt waren, waardoor hackers toegang kregen tot meerdere accounts. Vervolgens moesten gebruikers van Twitch hun wachtwoorden resetten en een nieuw wachtwoord bedenken.  Daarna kwam het probleem niet meer voor. Twitch.tv heeft toen goed gekeken naar hun beveiliging en zij hebben dit uiteraard zo goed mogelijk aangepast. Zo krijgen hackers niet meer de kans om gevoelige informatie te verspreiden.

Vergelijkbare artikelen

Computer problemen

6 jaar geleden 0

Samsung telefoon

6 jaar geleden 0

Zonneschermen

5 jaar geleden 0

Only registered users can comment.