Lissabon

Lissabon of terwijl Lisboa (in het Portugees) is naast de hoofdstad van Portugal ook de grootste stad van het land. Van continentaal Europa is Lissabon de meest grote westelijke stad. Tussen de hoofdstad en de Atlantische oceaan is de afstand niet groot, erg klein zelfs.

Geschiedenis van Lissabon.

De legende gaat als volgt: Lissabon is ontdekt door een Griekse held toen hij onderweg was naar zijn tocht naar huis, een hele lange tocht genaamd odyssee. Er kwam een Fenicische handelspost rond, de stad werd door de Feniciërs ‘Allis Ubbo’ genoemd. De betekenis van Allis Ubbo is veilige haven. De romeinen kregen het voor elkaar om de stad rond 200 voor christus te veroveren. De volkeren grepen hun kans toen het romeinse rijk uiteenviel, en namen de stad in handen. Hierna maakte de stad nog vele veroveringen mee, onder andere de Moslims die binnenvielen in 714, en van de stad een belangrijk handelscentrum maakte. In 1255 werd Lissabon pas de hoofdstad van Portugal.

Wat te doen in Lissabon.

Lissabon is een wereldstad en trekt natuurlijk veel toerisme. Lissabon is goed bereikbaar met elk soort vervoer. De stad bevat veel oude wijkjes, het bezoeken van de wijkjes en rondkijken wordt al gezien als een leuk uitje.

  • Alfama, de bekendste wijk van Lissabon, deze wijk bestaat uit gezellige pleinen, doodlopende en smalle straatjes. Om even wat te eten en drinken ben je hier ook op de goede plek, er zitten namelijk genoeg leuke restaurantjes waar je lekker kunt eten!
  • Ritje in de tram 28: voor de luie toeristen onder ons is dit een perfect idee, een nadeel is wek dat ze vaak overdag overvol zitten, in de avond is dit dus een leuker idee. Als je meereist met tram 28 kom je langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Lissabon!
  • Ontbijtje met belem en pasteis: om de dag goed te beginnen is een lekker ontbijtje wel op zijn plaats. De bladerdeegbakjes zijn niet te missen, ze zijn in veel hotels en bakkerijtjes wel te halen.
  • Uitgaan in Bairro alto: het bruisende nachtleven van Lissabon vindt ook plaats in Bairro alto, vind hier lekkere wijntjes en cocktails.
  • Dagtripje naar Sintra: de stad Sintra staat vooral bekend om haar mooie kastelen en paleizen die te bezoeken zijn.
  • Lxfactory: lxfactory is een erg hip industrieterrein, tegenover de haven van Santa Amarano. Veel boetiekjes en lekkere restaurantjes zorgen ervoor dat deze plek zo speciaal is.
  • De haven van Santa Amarano is ook leuk om een dagje naar weg te gaan, het spreekt vanzelf dat de eettentjes aan t water liggen, de setting is geweldig en het uitzicht is geweldig.

Kortom, een bezoekje aan Lissabon is altijd een goed idee. Vervelen zal je je hier niet want er is, zoals je ziet, genoeg te doen en genoeg te bezoeken. Ohja en het eten mag je eigenlijk ook niet missen hier!

Vergelijkbare artikelen

Alles over Luxemburg

3 maanden geleden

Cuba

3 jaar geleden

Griekenland

2 jaar geleden