Theater

Wat is een theater?

Samenwerkingsvorm van uitvoerende kunst waarbij live artiesten, meestal acteurs of actrices, worden gebruikt om de ervaring van een echt of ingebeeld evenement te presenteren voor een live publiek op een specifieke plaats, vaak een podium. De artiesten kunnen deze ervaring aan het publiek communiceren door combinaties van lied, muziek, gebaar, spraak en dans. Elementen van kunst, zoals geschilderd landschap en toneelkunst zoals verlichting worden gebruikt om de lichamelijkheid, aanwezigheid en onmiddellijkheid van de ervaring te verbeterende specifieke plaats van de voorstelling wordt ook genoemd door het woord theater.

Een gebouw met meerdere schermen waar films worden getoond, is een voorbeeld van een bioscoop. Naar een toneelstuk gaan is een voorbeeld van naar het theater gaan. Een persoon die sterren speelt in films en speelt is een voorbeeld van iemand die in het theater is.

Lessen en belang van theater.

Theater is een invloedrijke factor geweest in het leven van veel mensen. Creativiteit kan floreren, academici kunnen verbeteren en middelen voor zelfexpressie kunnen worden ontwikkeld. Theater zorgt ervoor dat je contact maakt met mensen en hun leven beïnvloedt door de boodschap op een subtiele manier over te brengen.

Betrokken raken bij een lokaal gemeenschapstheater is een geweldige manier om nieuwe vrienden te ontmoeten en echt een deel van je lokale gemeenschap te voelen. Theater biedt een fantastische gelegenheid voor mensen om relaties te ontwikkelen, waardoor een kans ontstaat om blijvende vrienden te leren kennen met wie je passies en interesses deelt.

Je hebt verschillende soorten theaters zoals:

Bij drama theater worden er vaak conflicten uitgebeeld

Bij Kindertheater bij kindertheater zie je vaak vinger poppetjes en verkleedde mennen zoals Bumba of Teletubies. Bij circustheater zijn der dieren aanwezig en is het net zoals een circus show.

Theaterproducties die humor gebruiken als voertuig om een verhaal te vertellen, komen in aanmerking als komedies. Dit kan een moderne farce omvatten zoals Boeing Boeing of een klassiek stuk zoals As You Like It. Theater dat sombere, controversiële of taboeonderwerpen op een opzettelijk humoristische manier uitdrukt, wordt zwarte komedie genoemd. Black Comedy kan verschillende genres hebben, zoals slapstickhumor, donkere en sarcastische komedie.

Positie op het theater

Midden podium Het is de sterkste en meest veelzijdige positie op het podium. Deze positie creëert een gevoel van vertrouwen en balans. Het is niet dichtbij of ver van het publiek, dus ze kunnen zich concentreren op het grote geheel of de details, afhankelijk van hoe je hun aandacht richt

Podium rechts ‘en’ podium links ‘geven het gezichtspunt van de uitvoerder aan die voor een publiek staat. Hun spiegelbeelden zijn ‘huis rechts’ en ‘huis links’, die dezelfde richtingen beschrijven, maar vanaf de andere kant – alsof je naar het podium kijkt. … Je zit in het publiek en kijkt naar een repetitie.

Wat leer je als je in het theater speelt?

Je leert personeelsvaardigheden en Samenwerking. Je leert het belachelijkste en dat is communiceren dat doet het theaterproductie erg veel. mensen die snel denken kunnen onverwachts geroepen worden om een andere initiatief te bedenken mocht er iets mis gaan.

Vergelijkbare artikelen

Kerstballen

7 jaar geleden 0

Azië

6 jaar geleden 0

Jeugdwerkloosheid

7 jaar geleden 0

Only registered users can comment.